Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği web sayfasında, faaliyet kodlarına ilişkin tebligat yapılamayan Oda ve Borsa üyelerinin yararlanmalarına yönelik olarak yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulama ile faaliyet kodları kendilerine tebliğ edilen Oda ve Borsa üyeleri, aldıkları tebligatla ilgili detaylı bilgileri; tebligat yapılamayan üyeler ise yeni faaliyet kodlarını TOBB’nin web sitesinden öğrenebilecekler.

ATO’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; 2013 yılı Şubat-Mart aylarında yapılacak Oda Organ Seçimlerindeki Meslek Gruplarının yeni faaliyet kodları esas alınarak TOBB tarafından belirleneceği vurgulanarak, üyelerinin faaliyet kodlarını öğrenmelerinin büyük önem taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, kendilerine yeni faaliyet kodları tebliğ edilen ATO üyelerinin 10 günlük itiraz süresi içerisinde TOBB’ye başvurmalarının gerektiği, tebligatta bulunulamayan ATO üyelerinin ise bu web sitesi üzerinden kodlarını öğrenip, en geç 6 Aralık 2012 tarihine kadar itirazda bulunabilecekleri kaydedildi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer tarafından yapılan konuyla ilgili yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Üyelerimizin Gelir İdaresi Başkanlığı’na da vermiş oldukları Mükellef Bilgileri Bildirim Formu ve ilgili Oda/Borsa kayıtları esas alınarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından belirlenen faaliyet kodları; yazılı olarak üyelerimizin bilinen en son adreslerine gönderilmiş, adreslerinde bulunamayan üyelerimizin kayıtlı adreslerine ise ikinci kez yazılı tebligat gönderilmiştir. Bilinen en son adreslerinde bulunamayan, dolayısıyla tebligat yapılamayan üyelere ilişkin faaliyet kodları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin (https://nace.tobb.org.tr)  web adresinde 19 Kasım 2012 tarihinden itibaren yayımlanmaya başlanmıştır. İlanen yapılan bu tebligat, muhataba yapılmış sayılacaktır. Üyelerimiz, internet sitesinde yapılan ilan tarihinden itibaren 6 Aralık 2012 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne itiraz edebilecektir. Süresinde yapılmayan itirazlar kabul edilemeyecektir. İtirazlara ilişkin hususlar ve istenilen belgelere Odamızın (www.adanato.org.tr) web sitesindeki duyurular bölümünden de ulaşılabilmektedir. Dileyen üyelerimiz ayrıntılı bilgi için Oda Sicil Müdürlüğümüze bizzat gelebilecekleri gibi, (0322-3513911, Dahili 146) numaralı telefonumuzdan da bilgi alabileceklerdir.”