Cumhuriyet Halk Partisi (TBMM) Grubu'nun ekonomiyle ilgili verilerini paylaşan Adana Milletvekili Ayhan Barut, "2024 yıl sonuna kadar ödenmesi gereken dış borç miktarı 226.6 milyar dolarla rekor kırdı, toplam dış borç miktarı veriler henüz tam olarak açıklanmasa da 500 milyar dolar civarında. Bu gerçeğe rağmen Dolar kuru neredeyse 32 liraya ulaştı, Euro 34 liraya yaklaştı. Döviz kurundaki her bir liralık artış ülkemizin borcunu 500 milyar lira arttırıyor" diye konuştu.

"BORÇ DAĞI BÜYÜYOR"

Türkiye'nin AK Parti eliyle tam anlamıyla çıkmaza sürüklendiğine vurgu yapan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'tan Başkan Demirçalı'ya Ziyaret CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'tan Başkan Demirçalı'ya Ziyaret

"Bankaların bireysel kredi ve kredi kartları nedeniyle vatandaşlardan olan alacakları, yani yurttaşların bankalara olan borçları 2 trilyon 849 milyar lira oldu. Tüketicilerin bankalara olan borçları 2024 yılının ilk yedi haftasında 122 milyar lira arttı. İcra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 21 milyon 502 bine yükseldi. Bireysel ihtiyaç kredi faiz oranları yüzde 60'ın, ticari kredilerde faiz oranı ise yüzde 55'in üstüne çıktı. Enflasyon canavarı sürekli büyürken, maaşlar kuşa döndü. Mazot 45 lirayı aştı, sürekli zamlanan elektrik faturaları, kiralar ödenmez durumda. Açlık, yoksulluk, işsizlik ve sefalet artıyor. İşbilmez AKP iktidarı ülkemizi felakete sürüklüyor. Bu veriler çöküşün tam olarak acı resmini gösteriyor. AKP yönetemiyor, krizi büyütüyor, ocaklar sönüyor. Beyzadelerin tuzu kuru ama halkımız perişan halde. Çekin elinizi ülkemizin üstünden ve cebimizden. Düşün artık yakamızdan!"