Bulut, ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan milyonların her kuruşu hesaplayarak yaşamaya çalıştığı bir dönemde, Saray’ın yalnızca bir aylık harcamasının rekor seviyeye ulaştığını söyledi.

Ekim Harcaması 2,2 Milyar TL’yi Aştı

Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ekim ayında 2 milyar 285 milyon 975 bin TL harcama yapıldığını belirten Bulut, bu rakamın yılın en yüksek gideri olduğunu ifade etti. Daha önce en yüksek harcamanın yapıldığı ocak ayının bile katbekat aşıldığını dile getirdi.

Sadullah Kısacık "Emeklilikte Mağduriyetler Giderilmeli ve Adalet Sağlanmalı"
Sadullah Kısacık "Emeklilikte Mağduriyetler Giderilmeli ve Adalet Sağlanmalı"
İçeriği Görüntüle

“İtibardan Tasarruf Olmaz” Anlayışına Tepki

Bulut, hükümetin “İtibardan tasarruf olmaz” söylemini her fırsatta dile getirdiğini ancak memura, emekçiye ve emekliye yapılacak zamlar söz konusu olduğunda “kaynak yok” bahanesine sığındığını söyledi.

“Ekonomik krizle boğuşan, yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veren milyonlar varken Saray’ın bu harcamaları kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Harcama, On Binlerce Maaşa Denk Geliyor

CHP’li Bulut, ekim ayı harcamasının toplumsal karşılığını rakamlarla açıkladı:

  • En düşük emekli maaşının 16.681 TL olduğu düşünüldüğünde, Saray’ın yalnızca ekim ayındaki gideri 137 bin 40 emeklinin maaşına eşit.

  • Asgari ücretin 22.104 TL 67 kuruş olduğu dikkate alındığında ise bu harcama 103 bin 415 emekçinin maaşına denk geliyor.

Aylara Göre Saray Harcamaları

Bulut’un paylaştığı verilere göre Cumhurbaşkanlığı’nın aylık harcamaları şöyle:

  • Ocak: 1 milyar 779 milyon 281 bin TL

  • Şubat: 1 milyar 313 milyon 737 bin TL

  • Mart: 542 milyon 22 bin TL

  • Nisan: 1 milyar 710 milyon 494 bin TL

  • Mayıs: 652 milyon 899 bin TL

  • Haziran: 955 milyon 89 bin TL

  • Temmuz: 950 milyon 89 bin TL

  • Ağustos: 1 milyar 661 milyon 787 bin TL

  • Eylül: 784 milyon 937 bin TL

  • Ekim: 2 milyar 285 milyon 975 bin TL

Toplamda ise yıl içinde yapılan harcama 12 milyar 290 milyon 613 bin TL’ye ulaştı.

“Kaynak Var Ama Vatandaşa Yok”

Bulut, açıklamasında iktidarın önceliklerinin vatandaştan yana olmadığını belirterek, “Saray’ın lüksü ve konforu için milyarlarca lira bulunabiliyorsa; emekliye, memura ve dar gelirliye neden kaynak yaratılmıyor?” diyerek tepki gösterdi.