Kaynak: 5ocakgazetesi.com

Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantılarının dördüncü oturumunda konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, ilk olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı.  Soma’da yaşanan maden faciasının yıldönümünde yaşamlarını kaybeden madencileri de anan Başkan Karalar, böyle bir facianın tekrarlanmamasını temenni etti ve ölen madencilerin ailelerine başsağlığı diledi.

“MAAŞ ÖDEYEMİYOR” İDDİALARINI YANIT

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuşmasında, “Belediye personeline maaş ödenmiyor” söylemlerine de yanıt verdi. Karalar, “Türkiye’deki ekonomik gidişatın yansıması olarak belediye bütçelerinde düşüş var. Buna rağmen seçim öncesi ulufe dağıtır gibi diğer belediyeler zam verdi, biz onlara uymadık. Makul bir zam verdik. Ama günümüz şartlarında belediye personellerinin giderleri, belediye gelirlerinin bile üstünde. Her ay 100 milyon liraya yakın açık veriyoruz. Ben yıllardır söylüyorum, yine söylüyorum. Adana’nın hakkı yeniyor. Diğer çevre illerden daha az para alıyoruz. Özellikle Mersin bizden her ay 200 milyon lira daha fazla para alıyor. Bu bize, 01’e yakışmıyor. Biz Adana’nın gelirlerinin artırılması için çalışıyoruz. Ancak devletin Belediyelere olan ödeneklerini de artırması lazım” dedi.

YÜKSEK STANDARTLI DEMİRYOLU PROJESİ İÇİN DÜZENLEME ERTELENDİ

Seyhan'dan Glüten İntolanslı Vatandaşa Kolaylık Seyhan'dan Glüten İntolanslı Vatandaşa Kolaylık

Daha sonra Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı demiryolu projesi için Devlet Demiryollarının talep ettiği düzenleme görüşüldü. TCDD’nin istediği düzenleme, Muhalif meclis üyelerinin yeniden görüşülmesi talebi üzerine komisyonlara iade edildi.

Meclis üyeleri gündem maddelerini görüştü

YENİ OTOGAR YAPIMINI İÇEREN KOMİSYON RAPORU GELECEK AYA KALDI

Adana’da uzun zamandır yapımı için münazara yapılan mevcut otogarın günün şartlarına uygun olarak yenilenmesini içeren komisyon raporu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı demiryolu projesine entegre olduğu için gelecek aya kaldı. TCDD’nin istediği düzenlemenin onaylanmasıyla yeni otogarın yapımını içeren proje son şeklini alacak ve hemen otogarın yapımına başlanacak.

Gündemin diğer maddeleri de karara bağlanarak oturum tamamlandı.

Editör: Murat BERHUN