Hepimizin en büyük hayallerinden birisi bu değil mi? Android dünyasına yeni katılan bir uygulama ile sadece WhatsApp'ta sesi yazıya çevirme değil, tüm uygulamalarda benzer kullanım mümkün hale geliyor. Tabii bu noktada uygulamayı sadece WhatsApp'a özel gibi düşünmemelisiniz. Android'de sesi yazıya çevirme sağlayan uygulamanın temel görevi konuşulan her şeyi mümkün olduğunca hatasız ve imla kurallarına uygun şekilde yazı haline getirmek. Üstelik Türkçe desteği de oldukça iyi çalışıyor. Sonrasında elde edeceğiniz metni kolaylıkla istediğiniz yerden paylaşabilirsiniz.

Pratik olarak Watsaptan nasıl sesi anlamlı ve düzgün şekilde sese çevirebiliriz?

Önce Watsaptan bir arkadaşınıza mesaj atmak için mesaj bölümünü açıyorsunuz. 

Ardından klavyeyi açıyorsunuz

Klavyenin altında sym yazısı yanında ayar bölümüne giriyorsunuz. (Bu yoksa en alt sağda klavye ikonuna tıklıyorsunuz. 

Ayar bölümünde sesli yaz ikonunu (mikrifon) seçiyorsunuz. (Klavye var ise klavyeden sesli yaz ı tıklıyorsunuz)

Mikrifon vatsap mesaj bölümünde yazının yanına geliyor. Hafifçe dokunarak mesaj yazmadan konuşarak sesi yazıya döküyorsunuz. 

Bu kadar. 

Android: Sesi Yazıya Çevirme (Programı) 
Android'de sesi yazıya çevirme görevini sağlayan uygulamanın adı Voicedocs. Yani aslında adı bile her şeyi ifade ediyor. Reklamsız ve ücretsiz olan uygulamanın güzel bir özelliği de bilgisayara da entegre olabilmesi. Yani bilgisayar ekranına da her şeyi konuşarak yazabilirsiniz. Bunun için küçük bir eşleştirme gerekecek.

Voicedocs sesi yazıya çevirme
Android'de sesi yazıya çevirme uygulamasını kullanmak için yapılması gereken tek şey mikrofon simgesine basmak. Tabii ilk etapta sizden uygulama için mikrofon erişim izni isteniyor. Bir kereye mahsus izin verdikten sonra daha hızlı bir şekilde kullanıma başlayabilirsiniz. Benzer tüm yazılımlarda olduğu gibi kendinize sessiz bir yer seçmeye çalışın ve mikrofona kısmen yakın olacak şekilde tane tane konuşun. Örnek olarak denediğimiz cümleler hatasız şekilde yazıldı. Noktalama konusunda ufak hatalar bazen olabiliyor. Bazen de hatasız sonuçlar çıkabiliyor.

Android Sesi Yazıya Çevirme (2)

PC ile eşleştirme kısmı da son derece hoş. Öncelikle bilgisayarınıza da Voicedocs kurmalısınız. Bunun için http://voicedocs.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bilgisayarda size gösterilecek olan PIN kodunu akıllı telefonunuzdaki uygulamaya girdiğinizde eşleştirme tamamlanmış oluyor. Artık sadece Android'de sesi yazıya çevirme ile sınırlı değilsiniz. Akıllı telefonu kullanarak bilgisayarda sesi yazıya dönüştürme de yapabilirsiniz.