Saydam Caddesinde bulunan Televi İş Merkezi (Vakıf) 1998 Adana-Ceyhan depreminde hasar gördüğü iddiasıyla yıkılması için girişimler başlamıştı. Hasarlı-Değil tartışmaları, raporlar ve Mahkeme süreçlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı, Eylül 2022’de İş merkezinin yıkılması kararının uygulanması için Seyhan Belediyesine yazı yazdı. Bu konuda da itirazlar sürerken, Kahramanmaraş Merkezli 2 deprem Meydana geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı

Yıkılması için karar alınan ve yıkımın gerçekleştirilmesi için Seyhan Belediyesinin görevlendirildiği Televi İş merkezi, Kahramanmaraş merkezli 2 depremde zarar görmedi. Binanın dış cephesinde bulunan camlar dahi kırılmadı. İş Merkezinde bulunan işyerlerinin sahipleri ise yapılan kontrollerden sonra işene başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı

Ancak "Yeni Adana" olarak bilinen Çukurova İçesinde ise 11 ruhsatlı bina yerle bir oldu. İnsanlara mezar olan binalar insanların canını yakarken, “Yıkılmalı” denilen binanın camlarının dahi kırılmamış olması, trajikomik bir durumu ortaya çıkardı.

Vatandaşın tek isteği ise; tüm binaların çok iyi analizinin sonrasında hasarlı-hasarsız binaların doğru şekilde değerlendirilmesi.