Bulut, muhalif medya organlarının ise sistematik biçimde dışlandığını vurguladı.

“Kamu kaynakları iktidar medyasına aktarılıyor”

CHP’li Burhanettin Bulut, yaptığı açıklamada, kamu bankalarının reklam politikalarının tarafsızlıktan uzaklaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Muhalif medyanın sesini kısmak için şeytan üçgeni —RTÜK, İletişim Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu— yetmiyormuş gibi, şimdi kamu bankaları da devreye girdi. Kamu bankalarının 2025’in ilk dokuz ayında reklam için harcadığı para 4,9 milyar lirayı buldu. Bu bütçenin neredeyse tamamı iktidar yanlısı televizyonlara ve gazetelere akıtıldı.”

“Muhalif medyaya tek kuruş reklam verilmiyor”

Bulut, kamu kaynaklarının adaletsiz biçimde dağıtıldığını belirterek, birçok muhalif gazete ve televizyonun reklam gelirlerinden tamamen mahrum bırakıldığını ifade etti.

“Muhalif bazı gazete ve televizyonlara tek bir reklam dahi verilmediğini biliyoruz. Reklamların çoğu izlenmeyen televizyonlara, okunmayan gazetelere veriliyor. Reklam için tek kıstasları izlenirlik değil, iktidarın borazanlığını yapmak,” dedi.

Gülcan Kış "Borç Rekor Kırdı, Umut Tükendi"
Gülcan Kış "Borç Rekor Kırdı, Umut Tükendi"
İçeriği Görüntüle

“Kamu bankaları halkın bankasıdır”

CHP’li Bulut, kamu bankalarının reklam bütçesinin halkın vergileriyle oluşturulduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

“Oysa bu bankalar halkın bankası… Harcadıkları her kuruş, 86 milyon vatandaşın vergisinden geliyor. Reklamın amacı ürün tanıtmak ya da müşteri kazanmaktır; siyasi iktidarı memnun etmek değildir.”

“Bu tablo, basın özgürlüğüne ekonomik bir darbedir”

Basın özgürlüğüne dikkat çeken Bulut, kamu reklamlarının siyasi bir silah haline getirildiğini belirtti:

“Bu tablo sadece kamu kaynaklarının adaletsiz dağıtımı değil, aynı zamanda basın özgürlüğüne vurulan ekonomik bir darbedir. Eleştirel seslerin susturulduğu, kamu reklamlarından mahrum bırakıldığı, medyanın ekonomik kıskaca alındığı bir ülkede medya tek sesli olur; o ses de halkın değil, iktidarın sesi olur.”