• "DEVLET BAHÇELİ POLİTİKAMIZA GÜÇ KATIYOR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi programa katılmak üzere geldiği Adana'da MHP ve Ak Parti il başkanlarınca  havaalanında karşılandı. Valilikten sonra MHP Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Çavuşoğlu'na Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay, Milletvekilleri Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci ile Abdullah Doğru eşlik ettiler. Heyeti, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ve yöneticiler karşıladı.

  • BÜNYAMİN AVCI NE DEDİ?

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dışpolitikada etkin ve başarılı politikaları ilgiyle takip ettiklerini söyleyen ve "Türkiye’mizin izlediği akılcı, kıvrak, üretken siyasetinden sevinç duyuyoruz." şeklinde konuşan Avcı,  Cumhur İttifakı olarak uyum içinde Adana'ya hizmet için çalıştıklarını anlattı.

  • MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU NE DEDİ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, izlenen dış siyasette güven ve desteğin önemine vurgu yaptı. Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Vatandaşımızın bize güveni az olsa, Ukrayna savaşında oynadığımız rolü istediğimiz gibi oynayamayız. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm dünyanın takdir ettiği bir politika izliyoruz. Burada Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın  Devlet Bahçeli başta olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve Cumhur İttifakı ortaklarından büyük destek ve güç alıyoruz. Sayın Genel Başkan sağ olsunlar, her konuşmasında dış politikamızla ilgili çalışmalarımızı destekliyor,  bize ciddi güç veriyor; bu gücü hissediyoruz."

  • "2019 SEÇİMİ BİR KAZADIR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Adana'da 2019'da yapılan seçim sonucunu "Bir kaza" olarak değerlendirdi. Çavuşoğlu "Adana'da Büyükşehir Belediye seçiminde bir kazaya uğradık. İnşallah bu birlik ve beraberlik içerisinde 2023, 2024 için hedeflerimiz var ama bizim vizyonumuz ve hedefimiz daha büyük. Ülkemizi, milletimizi hak ettiği noktaya ulaştırmamız lazım. Bu yolda da beraber çalışmamız, birliğimizi,beraberliğimizi devam ettirmemiz lazım." dedi.