Önümüzdeki seçimleri takip eden 1 Nisan günü başkanlık görevini devir aldığında tüm kadınların zaferini de kutluyor olacaklarını söyleyen Tekin,  yerel seçimde Adana’nın seçilmiş ilk kadın belediye başkanına kavuşmuş olacağını vurgulayarak şöyle dedi: “Bu sonuç, her kız çocuğunu cesaretlendirecek, güçlendirecek önemli bir adım olacak. Dünyayı ellerinin üzerinde taşıyan tüm emekçi kadınlar başarmış olacak. Seyhan’ı cinsiyet eşitliğinde Türkiye’ye ve dünyanın pek çok şehrine örnek olacak şekilde dönüştürmeye kararlıyız.”

CHP’nin son kurultayında Genel Başkan Özgür Özel’in kadınlar için vaadinin somut bir göstergesi olarak kendisini Seyhan’da hizmet için görevlendirdiğini anımsatan Oya Tekin, göreve geldiğinde özellikle kadınları ilgilendiren projelerinin satır başlarını da şöyle sıraladı:

“Merkezi hükümetin yanlış ekonomik politikası ve bunun yol açtığı yoksulluğun giderilmesi için belediyelere daha çok görev düşüyor. CHP’li belediyelerin son 5 yılda bunun gereğini yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Çocuğuna süt ve çocuk bezi alamayan annelere katkılarımız artarak sürecek. Çocuklarının okuyabilmesi için ailelerin olanakları artırılacak, ders çalışma ve kurs olanakları sağlanacak. Üniversiteliler için burs olanağı sağlanacak.  0 – 8 yaş erken çocukluk ve aile eğitim merkezleri oluşturacağız.

CHP adayı Oya Tekin 8 Mart’ı Değerlendirdi

10 ÖZEL PROJE

Başkan Emrah Kozay İlk Nikahını Kıydı Başkan Emrah Kozay İlk Nikahını Kıydı

Kadınların üretimde yer alıp aile bütçelerine katkı sağlayabilmeleri için tüm detayları hazır olan 10 ayrı projemiz var. Ayrıca kendi arzu ettikleri alanlarda iş garantili meslek edindirme kurslarının sayısı artırılacak. Kadın emeği ile üretilenlerin pazar yerlerinde satışı kolaylaştırılacak.

Her Seyhanlı için koruyucu sağlık hizmeti sunulmasının yanı sıra kadın sağlığı merkezlerinde doktor, psikolojik danışman ve hemşire görevlendirilecek. Yeni evlenen çiftler, doğum yapan kadınlar özel ilgi alanımızda olacak. Çoğu müşterisi kadınlar olan semt pazarlarında sosyal ihtiyaçlar ve dinlenme olanakları sağlanacak. Yeniden düzenleyeceğimiz semt pazarları diğer şehirlere de örnek olacak. Belediyenin Halk Masası’nda kadınların öneri, istek ve şikayetlerini iletebileceği özel temsilciler bulunacak ve bu iletileri günlük olarak izleyeceğim. “

Tekin, 8 Mart’ı farklı kadın kuruluşları, tekstilde çalışan kadın işçiler ve şiddet gören aileleri ziyaretleri ile geçirip akşam da kadınların ‘Gece Yürüyüşü’ne katıldı.