Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin beyin CHP'yi uçuracağı kesin !
Lakin partinin temeline dinamit olup uçurmakta var,
seçimi kazanıp Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini yukarılara süzülmesini sağlamakta...
Bu son cümleme pek inanmasam da,
CHP Genel Başkanının biat listesine girmekte direnen ve sindirim sıkıntısı çeken (!) 21 Milletvekili bugünlerde alternatif bir buluş peşinde !
Siyasi beklentilerini düşündükleri için, partinin misyonunu bir kenara bırakan ve Ekmeleddin isminin altına imza atan onlarca Milletvekilinin yanı sıra, pek çok imzanın da titreyen ellerle attıklarından eminim. İstemeye istemeye atılan imzalardan bahsediyorum,
vicdanları ve mantıkları arasında ki kapışma o ellere yansımıştır...
Bugünlerde alternatif aday mevzusu, CHP içerisinde oldukça popüler bir sohbet konusu. Parti teşkilatlarında, meclis koridorlarında,yada 3 CHP'li bir araya gelince, "Alternatif" diyerek başlanan sözcükleri duyuluyordur.
Zira Kemal Kılıçdaroğlu, yine beklenmedik yerden sordu sorusunu seçmenlerine !
Pek çok kesim hala kendine gelebilmiş değil. Olurdu olmazdı tartışmalarının arasında, bu seçimlerinin tek kazananı ve kaybedeni yine CHP olacaktır.
Bugün Cumhurbaşkanlığı için sarf edilen "Alternatif" arayış, Eylül ayında genel başkanlık için de sürdürülmesin aman deyim !!!
Diyelim ki o 21 Milletvekili "Alternatif Buluş" tan vaz geçti, farklı bir aday çıkmasa da, seçimin kaybedilmesi halinde oluşacak parti içi kaos kolay atlatılmayacak...
Üstelik HDP'nin adayı SELAHATTİN DEMİRTAŞ'ın Kürt oylarını alarak, Başbakan için işleri daha zor bir hale getirmesine rağmen, kaybedilecek Çatı Adayı, CHP komuta merkezini çatlatabilir.
Yada bir Selahattin Demirtaş'ın, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yakalaması, hatta geçmesi durumunu bile düşünmek istemem CHP adına.
Önemli oranda ki Kürt oyları ve bazı sitemli ellerin atacağı adreslerin başında Demirtaş'ın olacak olması, seçimin sert geçeceğini şimdiden gösteriyor.
Öyle ya Çatı Adayı'nın su sızdırdığını düşünen hatırı sayılır bir vatandaş grubu olduğunu düşünürsek, üstüne bir de bu isim için tatillerine, işlerine ara verip, bi koşu gidip geleceklerin sayısının az olmasını düşünürsek, heyecanlı ve "Oscarlı" gerilim tadında seçim yarışı bizi bekliyor.
Kemal Kılıçdaroğlu en iyi yönetmen ödülünü alabilecek mi, ben de merak ediyorum doğrusu?