CHP'de Meclis üyesi ile Belediye Başkan Aday Adaylarının ciddi bölümünün "boşa atıp dolu tutma"  düşüncesi, ortaya komik durum çıkardı. Daha önce vekil olanlar, yeniden vekil olamayınca başkan aday adaylığına başvurması, Belediye işçilerinin Meclis üyeliği aday adaylığı başvurusu yapması, Meclis üyelerinin de Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapması "CHP'de Aday Adayı olmak bu kadar basit mi?" sorusunun sorulmasına neden oldu.

Kendini gösterme ve unutturmama girişimi olarak gözlenen çoğu aday adaylığı başvuruları malesef siyasi partilerde karşılık buluyor. Yüreğir'e Başkan Adayı olan Kamuran Karaca istikrarlı şekilde aynı iddiasını sürdürerek yeniden Yüreğir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

İbrahim Öztürk isimli kişi de parasının gücüyle basın ilanlarını tartışmalı yerlere vererek kendine göre şov yaparak aday adaylığını duyuruyor. 

Eski vekil Ali Demirçalı da tekrar vekil olamayınca Başkanlık için Aday Adaylığı başvurusu yaptı. 

Orhan Bayram ise adeta aday adayı olmak için yer arıyor. Daha önce başka yerlere aday adayı olan Orhan Bayram şimdilerde Çukurova Belediye Başkan Aday adaylığında karar kılmış.

Halktan uzak profil çizen Orhan Bayram bu davranışıyla her yere aday adayı olan siyasetçi konumuna yükseldi. 

Bakalım "Nereye Olursa Aday Olurumcular" dan hangileri aday olarak gösterilecek.