CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ikamet adreslerinde bazı yerlerde yabancı kişilerin de bulunduğunun ortaya çıkmasıyla uyarıda bulundu. Başkan Çelebi şöyle konuştu:

Son günlerde vatandaşlarımızın hanelerine bilgileri olmadan yabancıların kaydedilmesi şikayetlerini sıklıkla duyuyoruz. Tespit edilen sorun sayısına bakacak olursak, bu olayın münferit bir hata olmadığını söyleyebiliriz. Tüm vatandaşlarımızı rahatsız eden, seçim güvenliği konusunda endişeler yaratan bu skandalla ilgili, devlet yetkilileri tarafından kamuoyuna aydınlatıcı ve tatmin edici bir açıklama henüz yapılmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece seçimin değil, vatandaşlarımızın güvenliğini de tehdit eden bu skandalın takipçisi olacağımızı tüm vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz. Henüz birkaç gün önce Genel Başkan Yardımcımız Onursal Adıgüzel, hanedeki kişilerin bilgisi dışında haneye yabancıların kaydedilmesi konusuyla ilgili, yanıtlanması üzere İçişleri Bakanına sorular sormuştu. Vatandaşlarımızın da yanıtını merakla beklediği bu sorulara henüz cevap verilmedi.

CHP Adana İl Başkanlığı olarak, bu süreci yakından takip etmek ve ilimizdeki sorunlara müdahil olmak amacıyla, il örgütümüz bünyesinde bir çalışma komisyonu kuruyoruz. Bu komisyon vatandaşlarımızın konuyla ilgili aydınlatılması, ihtiyaç duyanlara destek verilmesi, adres kayıtlarının incelenmesi, sorunların tespit edilmesi, itirazların yapılması ve gerekli durumlarda hukuki süreçlerin işletilmesini de kapsayan görevleri üstlenerek, seçmen listelerinin askıya çıkması ve itiraz süreçlerinin bitmesine kadar yoğun bir çalışma yürütecek.

Bu süre içinde tüm vatandaşlarımızın e-devlete giriş yaparak ‘’Yerleşim yerinde oturanlar’’ bilgisini kontrol etmelerini önemle rica ediyoruz.

Tüm kamuoyunun bilmesini isteriz ki, Cumhuriyet Halk Partisi 2023 seçimlerinde milletimizin iradesinin sandığa olduğu gibi yansımasını sağlayacak tüm çalışmaları ciddiyetle yürütmektedir. CHP örgütleri ve vatandaşlarımız seçim güvenliğini tehdit edecek her teşebbüs karşısında dimdik durmaya ve mücadele etmeye kararlıdır.