CHP’li Barut, yaptığı açıklamada yasak kararına rağmen umudun ve adalet mücadelesinin süreceğini vurguladı. “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB'ye ait yerlerde Ekrem İmamoğlu'nun fotoğraf, video ve ses içeren içeriklerinin kullanımını yasaklasa da unutulmasın ki; umut yasak tanımaz. Haksızlığa ve hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz!” diyen Barut, alınan kararın demokratik değerlerle bağdaşmadığını ifade etti.

Milletvekili Barut, bu tür yasakların halkın iradesini ve ifade özgürlüğünü hedef aldığını belirterek, “Bu karar, yalnızca bir kişinin değil, milyonların sesini susturma çabasıdır. Ancak bizler, hukukun üstünlüğü ve demokrasiden yana tavrımızı sürdüreceğiz,” ifadelerini kullandı.

MHP Yüreğir İlçe'den Solaklı Şehit Özkan Altınok İlkokulu’na Ziyaret
MHP Yüreğir İlçe'den Solaklı Şehit Özkan Altınok İlkokulu’na Ziyaret
İçeriği Görüntüle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı karar kamuoyunda da geniş yankı uyandırırken, muhalefet temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları karara karşı tepki göstermeye devam ediyor.