Bulut, Çalık’ın cezaevindeki sağlık durumu ve Anayasa Mahkemesi kararını eleştirerek, haksız tutukluluğa dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi Tahliye Talebini Reddetti

Bulut, “Hakkında bir hüküm bulunmayan Beylikdüzü Belediye Başkanımız Murat Çalık, iktidar ve yargının ‘kontrolündeki’ bir süreçle telafisi olmayan bir sona sürükleniyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca Anayasa Mahkemesi, ağır sağlık sorunları yaşayan Murat Çalık’ın tahliye talebini reddetti.

Adana Veteriner Hekimler Odası’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne Ziyaret
Adana Veteriner Hekimler Odası’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Sağlık Durumu Endişe Verici

CHP’li Bulut, “Ciddi sağlık sorunları yaşayan bir insanı cezaevinde tutmak vicdansızlıktır. Zulme dönüşen bu haksız tutukluluk derhal sona erdirilmeli, Murat Çalık bir an önce özgürlüğüne kavuşmalıdır. Adalet, insan hayatını görmezden gelemez!” diye konuştu.

Tutukluluk Eleştirileri Sürüyor

Bulut’un açıklamaları, cezaevinde sağlık sorunları yaşayan siyasilerin durumu ve adalet sistemi eleştirileri bağlamında kamuoyunda geniş yankı buldu.