Bulut, yaptığı açıklamada iktidarın hukuki süreçlere dahi güvenmediğini belirterek baskı politikalarının gerçeği gizlemeye yetmeyeceğini söyledi.
“Görüntüsünden, Sesinden Bile Korkuyorlar”
Bulut, iktidarın muhalefetin sözlerini ve eleştirilerini bastırmak için her türlü yönteme başvurduğunu ifade ederek şu sözleri kullandı:
“İddianamelerine güvenmeyenler, savunma hakkı bile vermiyor. Ekrem Başkanın görüntüsünden, fotoğrafından, sesinden, yazdığı tweetten bile korkuyorlar. Tek bildikleri baskı, sansür, engellemek!”
Bulut, İmamoğlu’nun sosyal medya paylaşımlarından miting görüntülerine kadar birçok içeriğin hedef alınmasının demokrasi adına kaygı verici olduğunu vurguladı.
“Hakikat Sonsuza Dek Susturulamaz”
Her türlü baskıya rağmen mücadeleye devam edeceklerini belirten Bulut, “Hiçbir iktidar hakikati sonsuza dek susturamadı. Susmayacağız, gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz!” diyerek çağrısını yineledi.
Demokrasi ve Hukuk Vurgusu
CHP’li Bulut’un açıklaması, muhalefetin son dönemde artan sansür, erişim engelleri ve siyasi baskılar konusundaki eleştirilerini bir kez daha gündeme taşıdı. Bulut, demokratik hakların korunması ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi için toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.





