İYİ Partili Veysel Yıldız’dan "Dervişoğlu" Açıklaması İYİ Partili Veysel Yıldız’dan "Dervişoğlu" Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Spor Salonu’nda 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi. Adana adayları vitrine çıktı.

Adayları il il tanıtmadan önce CHP Lideri Özgür Özel sahneye çıktı. Başkan Özel yaptığı konuşmada, "11 Parti Meclisi (PM) toplantısı yaptık. Neredeyse kurultaydan bugüne kadar her hafta bir PM toplantısı yaptık. Toplamda bin 127 aday belirledik. Belediye başkanlıkları için 100 kadın adayımız, 2019’a göre tam iki katına çıkmış kadın aday sayımız var. Bu, CHP ve Türkiye için önemli bir adımdır ama asla yeterli değildir" dedi. 


Aday belirlerken seçmeni, örgütü, aday adaylarını dinlediklerini; PM üyelerini ve milletvekillerini görevlendirdiklerini belirten Genel Başkan Özel, "Onların detaylı raporlarını aldık. 3 bin anket yaptırdık ve sonuçta 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik. Mevcut belediye başkanlarımız hakkında memnuniyet anketleri; anketlerin olumlu olması durumunda adaylığa devam sürecini gerçekleştirdik. Ardından aday değişikliği olan yerlerde 1, 2, 3, hatta bazı özel durumlarda 5 ankete kadar sahadan veri toplamayı, seçmenin beklentilerini ve taleplerini okumayı tercih ettik. Sonunda adaylarımız var. Aday adayı olan 16 bin başvurudan 3 bin 500’ün üzerindeki başvuru, doğrudan belediye başkanlığı içindi” açıklamalarında bulundu.

Konuşmanın ardından Özel; 30’u büyükşehir, 51’i il olmak üzere belediye başkan adaylarını partilileri selamlamak üzere tek tek sahneye çağırdı. Adana için başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeydan Karalar olmak üzere 15 ilçenin adayları sahneye çıkıp partilileri selamladı.