Güzel bir düşünce

Modern bir düşünce

Halk sağlığını önemseyen bur düşünce

Bu proje nereden baksanız elle tutulur güzel bir proje

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı tebrik etmek lazım.

Bu projenin bölgemizde örnek proje olacağını düşünüyorum.

Amma ve lakin

Bu projede benim merak ettiğim bir iki husus var. Büyük ihtimalle düşünülmüştür ama bir kez ben hatırlatayım istedim.

Birincisi yer altına yerleştirilen çöp konteynırları nasıl temizlenecek. Çöpü suları nasıl boşaltılacak.

Biliyorsunuz Adana sıcak bir bölge. Temizlenemeyen çöp konteynırlarındaki çöp suları kokuya neden olabilir. Bunun için konteynırların çok iyi temizlenmesi gerekiyor.

Bu arada Çöp konteynırlarının sinek üreme merkezi olmaması için de önlem alınması lazım.

Bunun için mutlaka önlemler alınacaktır, ancak Adanalının sinekten çektiği sıkıntı dikkate alınarak bu konuda daha hassas olmak gerekiyor.

Sonuç olarak Seyhan’ı modern kent görünümüne sokacak çöp konteynırlarının yer altına alınması projesi çok önemli bir projedir.

Bu konuda Başkan ve ekibinin ortaya koyduğu irade Seyhan’ın geleceği hakkında ipuçları veriyor.

Bu kadar ince ve modern bir projeyi düşünen ekip, mutlaka üstte aktardığım muhtemel sorunlarla ilgili önlemleri almıştır.

Biz hatırlatalım,

Zira güzelim projenin eksik kalmasını istemeyiz…

 

*Büyükşehir Belediyesine yapılan pompalı saldırının ardından bazı kesimlerin “bu olay bir işaret” söylemine sert tepki gösteren Meclis üyesinin kim olduğundan haberdar mısınız?

* Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi  Devlet Hastanesi ek binası yapımı için ağaçların kesilmesine karşı çıkan platform üyelerinin sonuç alana kadar eylemlerini sürdüreceklerinden haberdar mısınız?

* Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in bur koruluğa “Gezi parkı” adını verecek olmasına en çok hangi siyasi partinin memnun olduğundan haberdar mısınız?

* Adana Valisi Mustafa Büyük’ün eşi ile birlikte esnafı ziyaret ederek “hayırlı işler” temennisinde bulunması Adanalıları neden çok şaşırttığından haberdar mısınız?