Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği ile Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Lisans Programları, Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) tarafından 28 Mart 2022 – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında akredite edildi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Yönetim olarak eğitimde sürdürülebilir kaliteyi çok önemsediklerini belirterek, “Akreditasyon konusunda birimlerimizi teşvik etmeyi ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

ÇÜ Ziraat Fakültesinin 4 Bölümüne Akreditasyon

Ziraat Fakültesinin dört bölümünün ZİDEK tarafından akredite edilmesi nedeniyle Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni düzenlendi. Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas, Çukurova Üniversitesi Senatörleri, ZİDEK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayzin Küden ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Tuncel: “Tüm Fakülte ve Tüm Programların Akreditasyon Sertifikasına Sahip Olmasını Hedefliyoruz”

Törende konuşan Prof. Dr. Meryem Tuncel, Yükseköğretimde akreditasyonun akademik kalite, saydamlık ve hesap verme sorumluluğunun yanı sıra Yükseköğretim Kurumlarının karşılıklı olarak birbirlerini tanıma sürecini kolaylaştırma, hızlandırma ve ayrıca diploma ve unvanların karşılaştırılabilmesine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

ÇÜ Ziraat Fakültesinin 4 Bölümüne Akreditasyon

Akreditasyonun bir kalite göstergesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel şunları söyledi;

“Akreditasyon belgeleriyle akredite olan birimler belli bir kalitede olduklarını ve belli standartları taşıdıklarını ifade etmektedirler. Akreditasyon, kalite güvencesi sağlamakla birlikte bu güvencenin sürekliliği açısından da önemlidir. Ziraat Fakültemizin Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği ile Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Lisans Programları 28 Mart 2022 – 30 Eylül 2024 tarihleri arasını kapsayan sürede ZİDEK tarafından akredite edilmiştir. Amacımız bu tarihlerden sonra da bu 4 Lisans Programımızın akreditasyonlarının süreklilik kazanması ve yanlarına yeni Lisans Programlarının eklenmesidir.” dedi.

“Birimlerimizi Teşvik Etmeyi ve Desteklemeye Devam Edeceğiz”

“Yönetim olarak eğitimde sürdürülebilir kaliteyi çok önemsiyoruz ve bu akreditasyon konusunda birimlerimizi teşvik etmeyi ve desteklemeye devam edeceğiz. Başarılı öğrencileri üniversitemize çekmek için akreditasyonun sadece belirli programlarda değil Üniversitemizin tüm birimlerinde sağlanması da önceliklerimiz arasındadır. Ziraat Fakültemizin Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan 4 Lisans Programını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

Dekan Prof. Dr. Salih Kafkas ise Ziraat Fakültesi çalışmalarının yer aldığı sunumunda akreditasyon süreci hakkında bilgi verirken, ZİDEK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayzin Küden de yaptığı konuşmada Ziraat Mühendisliği eğitiminin kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan ZİDEK’in çalışmalarını anlattı.

Açılış konuşmalarından sonra ZİDEK tarafından 28 Mart 2022 – 30 Eylül 2024 tarihleri arasını kapsayan süre için akredite edilen Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği ile Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Lisans Programlarının akreditasyon belgesi takdim edildi.