Kocatepe, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 2 yıl kadar önce Adana Valisi İlhan Atış’a gerekli alanlarda kullanılması için “Taşınabilir Kalp Şok Cihazı” verdiklerini, şimdi de spor alanlarında daha çok ihtiyaç duyulacağına inandıkları için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne “Kalp Şok Cihazı” hibe ettiklerini kaydetti.

Gelişmiş ülkelerde tüm toplu yaşam alanlarında ve spor tesislerinde Kalp Şok Cihazı bulunduğuna dikkati çeken Kocatepe, şöyle devam etti:

“Ani kalp ataklarında halktan eğitimli bir ilkyardım uygulayıcısı ve ortamda kalp şok cihazı olması hastaların araz kalmaksızın iyileşme şansını en az yüzde 50 artırmaktadır. Gelişmiş ülkelerde tüm toplu yaşam alanlarında, stadyumlarda bulunmaktadır. Çukurova Rotary Kulubünün Toplum Hizmet Projelerinden biri olan ‘Boşa Ölümlere Son’ adlı projesi kapsamında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bir adet taşınabilir kalp şok cihazı hediye edilmiştir. Türkçe komutlu, kalp şok cihazı ilkyardım sertifikası olan sağlık çalışanlarınca kullanılabilir. “

-“KALP ŞOK CİHAZI TÜM SPOR TESİSLERİNDE BULUNMALI”-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kalp şok cihazının tüm spor tesislerinde bulunması gerektiğini belirterek, “Sporcu sağlığını her zaman ön planda tutuyoruz. Cihazı eğitimli bir görevlimiz kullanacak” dedi.

Hadi, kalp şok cihazı hibe eden Çukurova Rotary Kulübü yöneticilerine teşekkür etti. Hadi, diğer kurumlarında duyarlı davranmaları gerektiğini savundu.