Çevre Mühendisi Kenan Doğan "Dahası Var Hayatın" ile Hayatı yazdı.

Saniye saniye ufak bir zaman aralığında başlayıp ilerleyen 2018 yılının, zihnimde ve vicdanımda bıraktığı yıllarca yıl öteden dahi görülebilir, kaybolmayacak kadar derin izlerin etkisi, bir sonraki yılımın yaşanmasının ihtimal dahilindeki isteğini dahi azaltıyordu. Biriken, biriktikçe yüreğimin yükünü taşıyamayacağı, dakikalık atışların matematiksel aralığını ise bedeni takatsiz bırakacak hale getiren duygularım yenileniyordu. Hem üzüyor, hem bedenimin yaşadıklarına süzülüyordu. Geçilen her yıl saniyelik bir durak, yılın yenisi ise bilinmezliklerle hedeflenen, gidilen acar bir duraktı. Ne de çabuk geçti sorusuyla pekte anlaşılmadan, yıllar gözümüzün önünden ve ömrümüzden akıp geçiyordu. 
2018 yılının son aylarında İngiltere’ye kısa bir seyahat gerçekleştirdim. Seyahatimde sosyal yaşam ve çevre hakkında edindiğim deneyimleri ve izlenimleri, bir sonraki durak yolculuğum esnasında yani, ilerleyen zaman dilimlerinde peyderpey aktarmayı düşünüyorum. Kaldığım sürece, her gün Londra’nın ayrı ayrı noktalarını gezip görme fırsatım oldu. Parklarından bahçelerine, halen kullanımda olan tarihi mekanlarından yüzyılı devirmiş oturdukları evlere, temiz enerji yatırımlarından elektrikli araçların şarj noktalarına kadar tüm deneyimleri paylaşacağım. Gördüğüm şu ki; 
Dahası var bu hayatın… Düşlerimize yakın, düşüncelerimize uzak… Hak etmediklerimizden, dayatılandan; iyiden, güzelden yana dahası… Londra sokaklarında dolaşırken, tanık olduğum bir durum üzerine yazdığım şiirimle bu haftayı noktalıyorum. Saniyeleriniz güzelliklerle geçsin, duraklarınız güzelliklere çıksın. 


Londra’da Great Tower Caddesi’nde

Londra’da
Great Tower Caddesi’nde
Şehrin tam göbeğinde
Bir kadın yürüyordu
Hızlı hızlı başı önde…
Kıvırcık saçları,
Gözünde yaşlarıyla.
Teni oldukça kavruktu
Yüzünden okunansa 
Dipdiri bir mutsuzluktu
Öyle ya;
Düşlerin, düşüncelerin
Duyguların, uykuların
Memleketi,
Belirli bir sınırı yoktu.
İnsan olabilen 
Herkeste mevcuttu.
Ha Londra, ha Adana
72 millette sevinç, acı
Hemen hemen aynıydı.
Londra’da 
Great Tower Caddesi’nde
Şehrin tam göbeğinde
Güzel bir kadın yürüyordu
Umarım sevdiği yoktu
Üzülse de,
Belki üzse de arada
Onu sevecek çoktu
Biliyorum…