Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü trafik kazalarının azaltılması ve can ve mal güvenliğinin sağlanması için Elektronik Denetleme Sistemini hayata geçirdi.

EDS ile Denetim

Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)  ile trafik kural ihlallerinin önüne geçerek, kazaların engellenmesi, can ve mal emniyetinin sağlanması hedefleniyor. EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) de sensörler ve görüntü işleme ile kural ihlalleri tespit edilerek merkezi sisteme iletiliyor ve sürücüye ceza yazılarak adresine gönderiliyor.

ADANA EMNİYETİNDEN EDS İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA

EDS ile Denetim

Bu uygulamada ana hedef caydırıcılık olarak öne çıkarken şu ana kadar kenteki Denetim sistemi ile denetlenen merkezler belli oldu. Önümüzdeki süreçte artırılacak olan denetlenen bölgelerle kaza ve can kayıplarını en aza indirmek hedefleniyor.

Eski Ehliyetler Ne zaman Kadar değiştirilebilecek

İşte EDS ile Denetlenen Bölgeler (15 Ekim 2022 Tarihi İtibariyle) 

Elektronik Denetleme Sistemi

EDS den ceza yediğimi nasıl anlarım?

E-Devlet: Uygulama ya da resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra kurumlar-hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğü butonuna tıklamanız gerekiyor. Akabinde ''Araç plakasına yazılan ceza sorgulama'' butonuna tıklayarak ilgili sorgu sayfasına ulaşabilirsiniz