Seyhan Soroptimist Kulübü Dernek Başkanı Ebru Bacaksızlar; “Kadına şiddet dünyanın dört bir yanında var ama Türkiye’de katlanarak artıyor. Bu konuda hepimizin daha duyarlı olması gerekiyor. Kadına şiddeti azaltmak için yapılması gerekenleri hep birlikte hayata getirmemiz şart. Bu konuda ancak toplumun bütün dinamiklerinin harekete geçmesi ile sonuç alınabilir. Bu doğrultuda Performans sanatı özelliklede çocuk yaşlarından itibaren aile içinde baskılarla büyüyen ama sonra kendi gücünün farkına vararak tüm bunlara direnen ve kendi müthiş hikayesini yaratan bir kadının, gerçek hayat hikayesine dokunan bir “Performansın” çok daha büyük etki yaratacağını düşünüyorum. Bunun için Seyhan Soroptimist Kulübü olarak dünyaca ünlü performans sanatçısı Nezaket Ekici’nin daha önce sadece New York ve Berlin’de sergilediği “lifting a secret” performansını Adana’da tüm vatandaşlarımız ve üyelerimizle buluşturduk.” Açıklamasında bulundu.

KADIN MEDENİYET IŞIĞIDIR

Portakal Çiçeği Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sona Erdi Portakal Çiçeği Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sona Erdi

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Bacaksızlar; “Bir toplumda kadın hayatın her alanında yoksa, uygarlıktan söz edilemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; kadının özgür olmadığı, sosyal ve ekonomik alanda yer almadığı, siyasette bulunmadığı bir ülkenin uygar hale gelmesi mümkün değil. Kadın medeniyet ışığıdır.” Diye konuştu.

Seyhan Soroptimist Kulübü “Kadına Şiddete Farkındalık” yaratmak için dünyaca ünlü Türk asıllı Performans sanatçısı Nezaket Ekici’yi Adana’da ağırladı.
 
Seyhan Soroptimist Kulübü’nce düzenlenip; Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altınkoza A.Ş. destekleri ile gerçekleştirilen “Lifting a secret” performans gösterisi sanatçı Nezaket Ekici tarafından sunuldu. Münih Güzel Sanatlar Akademisinde heykel eğitimi gören Nezaket Ekici, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesinde sanat pedagojisi alanında yüksek lisansını tamamladı. Marina Abramovic’in öğrencisi olduğu Braunschweig Güzel sanatlar yüksek okulundaki öğrenimini performans dalında yüksek lisans alarak tamamladı. Ekici 250’den fazla performansını ve yerleştirmesini dört kıtada 60’tan fazla Ülkede 170 ten fazla kentte, çeşitli müzeler, galeriler ve bienallerde sundu. 2016 / 17 de Nezaket Ekici Roma Alman Akademisi Villa Massimo tarafından verilen Roma Ödülüne layık görüldü. 2018 de Paula Modersohn _ Becker sanat Ödülünü aldı. 2020 de ise Berlin Eyaleti Kültürel iş birliği Bursu kapsamında ISCP New York ta kaldı.