Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ,  Genel Sekreter Ecz. Erdem Kızıltepe, Sayman Üye Ecz. Ezgi Elekarışmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Melika Şahindal, Ecz. Ceyhun Dalkıran, Ecz. Hakan Deniz ve Ecz. Selin Öztanrıöver ile birlikte Adana Baro Başkanlığına yeniden seçilen Av. Semih Gökayaz ve yönetimine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

ECZ. YALBUZDAĞ, “HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN SAVUNUCULARISINIZ”

Baroların ve avukatların insan hakları ve hukukun üstünlüğü kavramlarının  güvencesi olduğunu belirten Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Yalbuzdağ, “Hukuk sisteminin vazgeçilmezleri, hak ve özgürlüklerin savunucuları tüm avukatlarımıza sizin nezdinizde yeni dönemin hayırlı olmasını dileriz. ADAMOB Bileşeni olarak uzun zamandır sizlerle işbirliği içerisindeyiz. Akademik meslek odaları olarak bundan sonrada halk sağlığı, çevre, kadın, çocuk, hayvan hakları ile kentimiz yararına olacak her türlü işbirliğini sürdüreceğiz.” dedi.

Eczacı ve Avukatlardan Birliktelik Vurgusu

ECZACILIĞIN KÖTÜYE GİDİŞİNİN DURDURULMASI İÇİN ÇABALIYORUZ

Eczacının emeği ve bilgisinin giderek değersizleştirildiğini ifade eden Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Bugün maalesef her dört ilaçtan biri bulunmamaktadır. Hastalar eczane eczane gezerek ilaç arıyor. İlaç yoklarının, ilaç fiyat farklarının sorumlusu biz eczacılar değilizdir. Eczanelerde bulunmayan her ilaçta, fark çıkan her ilaçta biz eczacılar hastalarla karşı karşıya kalıyoruz. Tüm bu yaşananlara ekonomik çıkmazlarda eklendiğinde eczacı artık boğulma noktasına gelmiş, öz sermayesinden de kaybetmeye başlamıştır. Eczacılığın kötüye gidişinin durdurulması için azami çaba gösteriyoruz. Döviz kur farkı biraz yükseltildi. İlaç firmaları üretim yapacaklardır ama bulunmayan ilaçlar sihirli bir el değmiş gibi birden bire bulunabilir olmayacağı kanaatindeyiz. Bu anlamda İlaç Fiyat Kararnamesi biran önce düzeltilmek zorundadır. Halkın sağlığından, halkın ilacından tasarruf olmaz. Halkın sağlığı ile oynanmamalıdır!” diye konuştu.

AV. GÖKAYAZ, “EL ELE, OMUZ OMUZA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Neval Yurtdaş ve Baro üyesi Av. Gamze Lanma Apaydın’ın da eşlik ettiği ziyarette Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, ADEO Yönetimine nazik ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti. Başkan Av. Gökayaz, “Adana Akademik Meslek Odaları olarak; mesleki dayanışma ve ülke sevdalısı anlayışımızla el ele, omuz omuza geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Ülkede hukukun üstünlüğünün sağlanması için, yargının bağımsızlığı ve insan haklarının hakim kılınması için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.