Alternatif tatil seçenekleri arasındaki karavan turizmi, son yıllarda şehir hayatından uzaklaşmak ve doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlerin talebiyle hızla gelişiyor. Tabi koronavirüs salgını süreciyle birlikte de karavanlara ilgi gösteren çok sayıda kişi, satın alma ya da kiralama yoluyla bu tatil seçeneğini değerlendiriyor. Genellikle İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerde üretilen karavanlar, artık kentimizde de üretilecek. 

GENÇ GİRİŞİMCİ KARAVAN İMALATINA BAŞLADI

Karavanlar bir aracın arkasına sabitlenerek çekilen çekme karavan ya da motorlu bir aracın değiştirilmesiyle oluşan moto-karavan olmak üzere ikiye ayrılıyor. Çekme karavanların fiyatları donanımına göre 60 bin ila 90 bin lira arasında moto-karavanlarda ise 100 bin liradan 400 bin liraya kadar seçenekler mevcut. Revaçta olan karavan şimdilerde Adana’da da üretilmeye başlandı. Karavan imalatına başlayan genç girişimci Kürşat Kar, Moto-karavan, Seyahat karavan, çekme karavan, kulüp karavan gibi karavan türlerini Adana Yeşil Sanayi’de üretiyor.

KARAVAN SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERİ ATÖLYESİNE BEKLİYOR 

Şu anda atölyede oldukça yoğun çalışmalar yaptıklarını anlatan Kürşat Kar, üniversite mühendislik mezunu. Daha önce ailece karavan üretim işi yapan Kürşat Kar, kendi imkânlarıyla yeniden bir atölye kurarak karavan üretimine başladı. Dizilerin doğal platosu olan ve güzellikleriyle film yapımcılarının dikkatlerini çeken Adana’da karavana olan ilgi de artınca atölye kurmaya karar veren genç girişimci Kar, şimdilerde karavan sevgisi olanları ve karavan sahibi olmak isteyenleri atölyesine bekliyor. 

iLETİŞİM: Berke Bey 0533 053 52 46