Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, 22-23 Kasım 2012 tarihlerinde Türkiye’nin farklı kentlerinden kebap ustalarına yönelik olarak Adana’da gerçekleştirilecek olan “Tescilli Adana Kebabı  Ustalık Eğitimi” konusunda yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Odamızın hedefi, Adana Kebabı'nı korumak ve gelecek kuşaklara, hatta gelecek asırlara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesini sağlamaya katkıda bulunmaktır. Bunun da yolu kebap ustalarının eğitiminden geçmektedir. Böylelikle Adana Kebabı'nın, yurtiçi ve yurtdışında aynı lezzet ve aynı özellikte tüketiciye sunulmasını sağlamış olacağız. Tescil kararının ilanının üzerinden geçen altı yıllık süreçte yurtiçinden ve dışından 200'e yakın firma tescilli Adana Kebabı belgesi ve logosu almıştır. Bu firmalara sertifika verilirken tahsil edilen sembolik rakamlar ise şimdi kebap ustalarımızın eğitimine harcanmaktadır. Böylelikle Adana Kebabı’ndan elde edilen gelir doğrudan eğitime katkı olarak kullanılmış olmaktadır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl üçüncüsü düzenlenen, Tescilli Adana Kebabı  Ustalık Eğitimine şehir dışından tescil alan firmaların ustaları  katılım sağlayarak sertifikalarını almış ve Adana Kebabını  aslını koruyarak gelecek kuşaklara aktarmada önemli bir girişimde bulunmuşlardır. Geçen yıl yapılan eğitimin başarıyla sonuçlanmış olması bizleri gururlandırmış ve dördüncü eğitimin düzenlenmesi yolunda şevk vermiştir. Bu nedenle önümüzdeki günlerde düzenlenecek eğitime Odamız’dan tescil almış firmalardan tüm Türkiye’deki ustaların davet edilmesi sağlanmıştır. Yapılacak olan eğitimlerde; Adana dışından tescil almış firmaların bir ustasının, tüm masrafları Odamız ve Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası tarafından karşılanacaktır.”

Önümüzdeki dönemde denetim çalışmalarına hız vererek Adana Kebabı adı altında satış yapanlarla mücadelelerini hukuki yoldan sürdüreceklerini de kaydeden Ali Gizer, “Adana Ticaret Odası, Büyükşehir, Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam belediyeleri ile Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası temsilcilerinden oluşturulan Denetim Komisyonu veya görevlendirilen hukuk bürolarınca yurtiçi ve dışında yapılacak kontrollerde, kurallara uymadan Adana Kebabı sattığı belirlenen işyerleri ulusal ve uluslararası hukuk hükümleri doğrultusunda cezalandırılacaklardır” dedi.