Geçtiğimiz dönemlerde bir kurum müdürünün Adana'ya kumarhane ve fuhuş merkezi yapılmalı şeklinde cümlesi tartışma konusu olmuştu. Olayın ardından yıllar geçti.  Şimdi ise Turizm Bakanlığı tarafından Adana ve Bursa'ya kumarhane projesi yapılması konusunun gündeme alındığı ileri sürüldü. Bu proje ile Kuzey Kıbrıs'a ve benzer noktalara kumar oynamak için giden kişilerin yurt içinde kalacağı ve harcanan paraların yurt içinde bırakılacağı ifade edilmeye başlanıldı.

 
İddialara göre kumarhane projesi kapsamında Adana'ya 34 adet otel yapılması planlandı. Planlanan otellerin birçoğunun yapım çalışmalarının başladığı kaydedildi. Proje ile kent ekonomilerinin de canlanması ve birçok kişiye istihdam kapısının açılması planlanıyor.

Peki, Adana'da bu kumarhaneler yapılır ise nereye yapılacak? Bu soru şimdiden akıllarda soru işareti bıraktı. Adana'da kent merkezinde kumarhanelerin yapılacağına yönelik iddialar ortaya atılırken, Menderes bulvarı üzerinde de bu kumar hanelerin yapılabilineceği konusunda görüş bildirenlerin olduğu da ileri sürüldü.

Proje kapsamında kentin seçilmesinin ise, Adana’nın, deniz, hava, kara ve demiryolu taşımacılığı ve uygun iklim koşullarına uygun olması olduğu ileri sürüldü. Projeye göre KKTC’deki kumarhanelere gidenlerin artık Adana ve Bursa'ya gitmesi sağlanacak. Ancak, dileyen kişi kumar oynayamayacağı, kente turist olarak gelenler kumarhanelere girebilecekleri ve ayrıca, müşterilerden belirlenen miktarda servet koşulu da aranacağı öğrenildi.

BAYRAM BULUT/ ADANA (GÜNAYDIN)