Sakaryalı işadamları Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde teknolojinin tüm imkanları kullanılarak üretilen ve dünyanın değişik ülkelerine satılan makinelere hayran kaldı. Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) evsahipliğinde gerçekleşen ziyaretler kapsamında AOSB’deki Ger Mühendislik ve Germaksan’da incelemelerde bulunan Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) üyeleri, Ger Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı ve ADSİAD Başkan Yardımcısı Süleyman Gerdan’dan geniş bilgi aldı.

Fabrika gezisi öncesi toplantı salonunda bir araya gelen heyete açıklama yapan ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, bölgesel kaynakların bölgeler arası iletişimsizlikten dolayı doğru kullanılamadığına işaret etti. Adana’nın ve Çukurova’nın sanayi altyapısıyla öne çıktığını, günümüzde Adana’dan dünya ülkelerine makine üretimi gerçekleştiğini belirten Sönmez, “Türkiye’deki sanayicilerin sorunları benzer özellikler taşıyor. Kalifiye personel ve girişimcilik üzerine yoğunlaşmalıyız. Bölgesel fuarları daha ileriye taşımalı, karşılıklı ziyaretlerden önemli sonuçlar çıkarmalıyız. Çukurova geleceğe ışık tutan, ümit veren bir bölgedir” dedi.
Türkiye’nin yanı sıra İran, Rusya, Afrika başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine anahtar teslim makine parkuru imal eden, Avrupa’nın birçok ülkesi ile işbirliği anlaşmaları yapan Ger Mühendislik ve Germaksan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Gerdan ise 18 mühendis ve 180 çalışanla bölge ve ülke kalkınması için büyük bir özveride bulunduklarını vurguladı. Son teknoloji makine ve yedek parça üretimiyle sektörde öne çıktıklarını vurgulayan Gerdan, inovasyon, AR-GE ve kalifiye personel yetişmesine büyük önem verdiklerini söyledi.
Sanayiden kazandıklarını yine sanayinin gelişimine harcadıklarını dile getiren Gerdan, “Ağır tonajlı tavan vinçleri, yedek parça imalatı ile bölgenin en önemli sanayi kuruluşuyuz. Makine parkımız Türkiye’ye örnek teşkil ediyor” dedi.
SASİAD Başkanı Aydın Bahar da bilginin hızla yayıldığı günümüzde bölgeler arası işbirliğinin gelişmesi halinde sanayinin de olumlu yönde değişkenlik göstereceğine inandığını belirtirken Sakarya Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Metin Kar ise “Türk sanayicisi olarak sesimizi daha çok çıkarmalıyız. Sektörümüzü tüm dünyaya anlatmalıyız” dedi. Kar, Adana’da da Makine İmalatçıları Birliği kurulması önerisinde bulundu. Ziyarete Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Günay Güneş, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, SASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve ADSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Konuşmaların ardından fabrikayı gezen heyet Süleyman Gerdan’ı ve çalışanları özverilerinden dolayı tebrik etti.