‘Hedefimiz Dünya’ diyen ve her geçen gün daha da büyüyüp değerlendiklerini söyleyen Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Seyfettin Alpat, Adanalı firmaların dış pazardaki paylarında artış sağlanması amacıyla düzenlenen Kenya İş Gezisi’nin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

 

AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Alpat (Millenium), Mehmet Taşkıran (Taşkıran Tekstil), Muhammet Yıldırım (Yılsan Plastik), Mesut Alkap (Alteks Boya), Sefa Alkap (Alteks Boya), Mehmet Aslan (Aslanlar Metal), Fatih Özkılınç (Feyhan Ajans), AGİD Genel Sekreteri Mehmet Aydın ve Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Arık’dan oluşan işadamı heyeti Kenya’ya düzenlenen iş gezisinden döndü.

 

Türkiye’nin ihraç ürünlerinin tanıtılması için gayret sarfettiklerinin altını çizen Başkan Alpat, “AGİD üyesi firmalarımızın dış pazardaki paylarında artış sağlanması ve firmalarımızın Kenya pazarından daha fazla pay almaları amacıyla Mobilya, Tekstil, Tarım ve Plastik Ambalaj sektörlerinden oluşan seçkin Adanalı işadamlarımızın katılımı ile düzenlediğimiz ‘Kenya İş Geliştirme Gezisi’ kapsamında Başkent Nairobi ve Mombasa’da kurumsal firmalar ile ikili iş görüşmelerinin yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklere de katıldık.” dedi.

 

Export Processing Zone’da Christopher Kenana (Yabancı Yatırım Ofis Memuru) tarafından verilen sunumla Kenya ekonomisinin yanı sıra iklim ve jeopolitik konumu hakkında bilgi edindiklerini söyleyen AGİD Genel Sekreteri Mehmet Aydın da, “Gezi sonunda; Kenya’nın ekonomisi, iklimi ve jeopolitik konumu itibari ile Doğu Afrika üzerinde önemli bir yeri olduğunu ayrıca Mombasa limanı ile diğer Afrika ülkelerine de ihracat ve ithalat yapabileceklerini gördük.” şeklinde konuştu.

 

“TÜRK OKULLARI KALİTELİ VE ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM VERİYOR”

AGİD üyesi Adanalı işadamları, Türk müteşebbisler tarafından desteklenen ve gurur verici başarılara imza atan Light Academy’nin mezuniyet törenine de katıldı. AGİD üyesi Adanalı işadamlarına okula verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür eden Mombasa İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Kike, tüm dünyada olduğu gibi Kenya’daki okulun da çok kaliteli ve çağdaş bir eğitim verdiğini söyledi.

 

Kenyalı öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu törende konuşan Mombasa İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Kike, okulun başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mezun olan öğrencilere de başarı dileyen Kike, “Tüm dünyada olduğu gibi Kenya’daki Türk okulları da büyük başarılara imza atıyor. Okuldaki eğitimin kalitesi üst seviyede. Kaliteli ve çağdaş bir eğitim veriyor. Türkiye’den gelerek bu okulun yapımında maddi manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum. Okulun başarısı herkes gibi beni de gururlandırıyor.” diye konuştu.