Karya Çukurova ve AOSB Bölge Başkanlığı işbirliğiyle Şubat ayından bu yana Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) firmalarından şirket sahipleri, üst ve orta düzey yöneticiler ve diğer seviyelerdeki çalışanlara sunulan AOSB Akademi eğitimleri devam ediyor. 2014 yılsonuna kadar devam edecek akademi, toplam 18 eğitimi içeriyor.

 

 Firma Sahipleri Yoğun İlgi Gösterdi

 

AOSB Akademi programının 9. eğitimi olan “İşe Alım Görüşmeleri” konusunda katılımcı firmalara çok önemli bilgi ve ip uçları sunuldu.  Farklı sektör ve firmalardan firma sahiplerinin ve profesyonellerin katılım gösterdiği eğitime ilgi yoğundu. Karya Eğitmen ve Danışmanlarından Dr. Aydan Ünveren ‘in yönetiminde gerçekleşen program katılımcılardan büyük beğeni topladı.

 

 Amaç  En Doğru Seçimi Yapmak

 

Eğitimin amacının işe alım görüşmeleri sonucunda hem işe alınma aşamasındaki adaylar, hem de çalışan ihtiyacı duyan firmalar için en doğru seçimin yapılmış olmasını sağlamak olduğunu söyleyen Dr. Ünveren, sözlerine şöyle devam etti; “Şirketlerde başarılı olma ihtimali yüksek olan adayı seçmek, o aday açısından, şirket için olduğundan çok daha önemlidir” 

 

 İşe Alım Görüşmeleri 6 Aşamada Tamamlanıyor

 

 İşe alım görüşmelerinin 6 süreçte tamamlandığına dikkat çeken Dr. Ünveren, bu süreçleri şöyle açıkladı; “İlan yoluyla eleme, özgeçmiş üzerinde eleme, ikinci-üçüncü görüşmede eleme, referans kontrolünde eleme ve teklif-ret”.

 

 İş Görüşmeleri Uygun Ortamda Olmalı

 

 Dr. Ünveren, işe alım görüşmelerinde en doğru ortamın adayın kendini en rahat hissedeceği ve kendinden açık açık bahsedeceği ortam olduğunu söylerken adaya görüşmenin amacını, akışını ve tahmini süresinin belirtilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

 

Görüşme Ortamı Son Derece Önemli

 

İşe alım görüşmesinde görüşme ortamının da alınacak karar direkt etkili olduğunu vurgu yapan Dr. Ünveren, doğru ortamı da şu başlıklarla özetledi: “En doğru ortam adayın kendini rahat hissedeceği ve kendinden açık açık bahsedeceği ortamdır. Bu nedenle nazik olun ve randevu saatinize uyun. Adaya bekleme alanından odaya kadar eşlik edin. Kendinizi tanıtın. Masanızın arkasına saklanmayın. Adayın oturacağı sandalye ya da koltuğu önceden deneyin. Görüşmenin bölünmemesini sağlayın. Görüşmeye başlamadan önce sormak istediği herhangi bir şey olup olmadığını sorun”.