Garanti Bankası’nın KOBİ Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ile ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer tarafından imzalanan protokole göre, ATO üyeleri Garanti Bankası’nın çeşitli vade ve faiz oranlarındaki kredi ve sistemlerinden avantajlı olarak yararlanabilecekler.

Protokol imza töreninde konuşan ATO Başkanı Ali Gizer, Adana’nın ekonomik, sosyal ve kültürel alandaki sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıkları bir dönemde, Garanti Bankası ile imzalanan kredi anlaşmasının bölgemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Gizer, "Adana Ticaret Odası olarak bu birlikteliği çok önemsediğimizi ve Garanti Bankası ile esnaf, tüccar, sanayicinin önemli bir buluşması olarak değerlendirdiğimizi vurgulamak isterim. Odamız ile Garanti Bankası arasında imzalanan bu protokolle, finans sıkıntısı yaşayan üyelerimizin sorunlarının çözümlenebilmesine dönük olarak üyelerimize önemli ve uygun koşullarda kredi imkanı yaratılmaktadır. Protokolün Garanti Bankası ile esnaf, tüccar, sanayici ve KOBİ birlikteliğine büyük katkılarda bulunacağına inanıyorum" dedi.

Garanti Bankası’nın KOBİ Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak da, Adana Ticaret Odası ile imzalanan protokol çerçevesinde Oda üyelerine “çok özel faiz ve vadelerle” kredi imkanları sunacaklarını söyledi. Kıvrak, ATO ile imzaladıkları protokol kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi olarak kadın girişimcilere ve yeni iş sahiplerine özel bir ayrıcalık tanındığını da vurguladı. Protokol hükümlerine göre ATO üyelerine 36 ay vadeyi aşmayan ve 50 bin TL.’ye kadar ticari taksitli kredilerde yüzde 1.10 uygulanacak olan faiz oranının, kadın girişimcilere ve yeni iş sahiplerine yüzde 0.99 olarak yansıtılacağını kaydeden Kıvrak, “ATO’dan alacakları üyelik belgeleri ile tüm şubelerimize başvuracak olan firmalar, protokol kapsamının dışında olan miktarlarda da pazarlık yöntemiyle kredi talebinde bulunabileceklerdir. Protokolün Adana iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Protokolün imza törenine Garanti Bankası Bölge Müdürü Hakan Öger, Krediler Bölge Müdürü Eşref Akın, Bölge Satış Yöneticisi Kürşat Karabörk, Şube Müdürü Atakan Laçiner, ATO Genel Sekreteri Ahmet Nevruz ile Genel Sekreter Yardımcısı Birol Yarman da katıldılar.