TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ tarafından Çukurova Fuarcılık AŞ işbirliğiyle düzenlenen Adana İnşaat 2010 ve IHS 2010-Isıtma Soğutma Havalandırma Fuarları’nın eşzamanlı açılışında, skandal niteliğinde gelişmeler yaşandı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, tartışılacak açıklamalara imza attı.

 

Konuşmasında, TÜYAP’ı, Adana’ya böyle bir fuar alanı kazandırdığı için yerlere göklere sığdıramayan Bakan Demir, Büyükşehir Belediyesi ile ÇUFAŞ’ı ise tamamen görmezden geldi. Bakan Demir, bununla da yetinmeyerek, AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de yakın bir gelecekte, Samsun’a fuar alanı kazandıracağını belirterek, bu belediyeye teşekkür etmesi dikkatlerden kaçmazken, MHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’ne tavır şeklinde yorumlandı.

 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in, söz konusu açıklamaları, Adana’da hem hayal kırıklığı hem de büyük bir gaf, skandal olarak nitelendi. Adana’ya fuar alanını, Büyükşehir Belediyesi’nin girişimiyle kazandırıldığını anımsatan fuara katılan birçok tanınmış isim, Bakan Demir’in, evsahibi konumundaki Büyükşehir’i es geçerken, işletmecisi TÜYAP’ı övmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını belirttiler. Fuarın açılışını izleyenler, Bakan Mustafa Demir’i söz konusu konuşması nedeniyle şiddetle protesto ettiklerini de sözlerine eklediler.