Büyükelçi Dr. Mulatu Teshome Wırtu’nun ziyaretinde Etiyopya Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin, Serkan Değirmenci, Prof. Dr. Abdullah Hassan da eşlik ederek, Expel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Biyolog M. Nedim Büyüknacar’dan üretilen ilaçlar hakkında bilgiler alıp fabrikayı gezdiler.

 

Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Expel İlaç Sanayi Fabrikası’nı çok beğendiğini belirten Büyükelçi Dr. Mulatu Teshome Wırtu, laboratuarda zararlı böcekleri de mikroskopla inceleme fırsatı buldu. Halk sağlığında vektör mücadelesi projesi hakkındaki sunumu da dikkatle izleyen Dr. Wırtu, Etiyopya yatırım yapılabilir ülke. Expel gibi tesislere ihtiyacımız var. Expel, Afrika pazarına ülkemiz üzerinden açılabilir. Bunu başarabilecek kapasitede olduğunuzu görüyorum. Etiyopya’daki avantajlardan faydalanın.” diye konuştu.

 

Expel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı M. Nedim Büyüknacar da, Büyükelçi Wırtu’nun ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını ifade etti. İhracat hedeflerine Afrika ile ulaşabileceklerini söyleyen Büyüknacar, “Büyükelçimizin yatırım daveti bizi cesaretlendirdi. En kısa zamanda Etiyopya’ya gidip fizibilite çalışması yapacağız. Diğer Afrika ülkelerine bu ülke üzerinden dağıtım yapabiliriz.” şeklinde konuştu.