"DEVLET PARASINI ÖDÜYOR, ONLAR RENCİDE EDİYOR"

Adanahabermerkezi.com

Daha öncelerde de ücretsiz seyahat hakkını kullanan şehit yakını, gazilere ve emeklilere "Ücretsiz taşımak zorunda mıyız?" diyerek tepkisi gösteren Toplu taşıma araç sürücülerine bir yenisi daha eklendi. Adanalı Öykü yazarı Zafer Doruk sosyal medya hesabındaki paylaşımda, tarih ve saat vererek 65 yaş üstü vatandaşa şoförün bağırdığı ve hakaret ettiğini gördüğünü hatta darp etme girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Zafer Doruk paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bu aracın şoförü 06.05 2022 tarihi Cumartesi günü Atatürk caddesinde  saat 18 civarında  65 yaş üstü bir yolcuya bedava bindiği için bağırdı çağırdı hakaret etti ve darp edecekti Yolcular engelledi. Otobüsün kamera kayıtlarında görüntü var.

Bu aracın şoförü 65 yaş üstü vatandaşa hakaret etmiş, dövmeye kalkışmış. Tarih: 06.05 2022. Adana. Otobüsün kamera kayıtlarında görüntü var. Bu insanlar beleşçi değil, kendilerine verilmiş bir hakkı kullanıyorlar.  Zeydan  başkan halkın adamı(!) lütfen bu konu ile ilgileniniz.

Hatırlanacağa üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Özel Halk Otobüsü işletmecilerine ücretsiz taşıdıkları engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler için devletten ödenen ücreti yüzde 50 artırmıştı. Yeni ücret  Nisan 2022 tarihinde 1.000  TL'den 1,500 TL yükseltilmişti.   Bu gelişmeler ışığında Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göger'in devletten para almasına karşın taahhüt ettiği Emekli, gazi, şehit yakını ve engellileri Ücretsiz bindikleri iddiasıyla rencide eden hatta hakarete varan davranışları sergileyenlere nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.