Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz’in başkanlığında Ceyhan-Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde düzenlenen toplantıda, kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde  kamulaştırma, geri dönüşüm ve bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi.

 

Adana’daki kamu kurum ve kuruluşlarının Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kapsamında üzerlerine düşen görevi yaptığını vurgulayan Vali Yardımcısı Fikret Deniz, “Bölgede mülkiyetle ilgili çalışmalar bitme aşamasına gelmiştir. Gelinen noktada sadece kamulaştırmaya yönelik açılan dava sonuçları ve tapu tescil işlemlerinin sonucu beklenmektedir” dedi.

 

Valilikçe hazırlanan eylem planında öngörülen çalışmaların 2013 yılına girmeden bitirildiğini vurgulayan Deniz, bazı parsellerde yaşanan kamulaştırma sorununun acele kamulaştırma kararı ile aşıldığını bildirdi. Deniz, “Önümüzdeki süreçte bu karar doğrultusunda arazi sahiplerine bakanlık tarafından paraları ödenip araziye girilebilecek” diye konuştu.

 

Deniz, bakanlıklar nezdinde yapılacak çalışmaların tamamlanmasının ardından 2013 yılı içerisinde altyapı ve yatırımcılara arazi tahsisi çalışmalarına başlanmasının beklendiğini kaydetti.

 

Toplantıya, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Müdür Vekili Gazi Yılmaz, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan, İl Kadastro Müdürü İbrahim Şimşek, Valilik Planlama Koordinasyon Müdürü Hüseyin Çil, Kurtpınar Belediye Başkanı Mehmet Göregen, Sarımazı Belediye Başkanı Erol Kahraman ve kamu kuruluşları temsilcileri katıldı.