Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, girişimci adaylarının mülakata tabi tutulduğu toplantıda, Adana’da girişimcilik potansiyelinin yüksek olduğunu, bunun değerlendirilmesine ve yatırıma dönüşmesine çalıştıklarını söyledi. İlk kursa 180, ikinci kursa ise 175 kişinin başvurduğuna dikkati çeken Sürenkök, “Ocak ayında mezun ettiğimiz 60 girişimci adayından sonra inanıyoruz ki, sizlerin de arasından çok önemli girişimciler ve sanayiciler çıkacak” dedi ve Adana Sanayi Odası olarak her türlü katkı ve desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.
Türkiye’de işsizler ordusuna her yıl 750 bin kişinin katıldığını ve istihdam yaratılması gerektiğini belirten Sürenkök, “Devletin bir kişiye istihdam yaratması için ortalama 150 bin lira yatırım yapması gerekiyor. Girişimci desteklendiğinde ise hem iş kuruyor, hem de birkaç kişiye iş olanağı yaratarak istihdama katkı sağlıyor. Bu nedenle girişimciliği ve destek uygulamalarını çok önemsiyoruz” diye konuştu.
Adana Sanayi Odası Salonu’nda KOSGEB uzmanları tarafından girişimcilik eğitimi testine tabi tutulan 175 girişimci adayı iş fikirlerini sundu. Yapılan değerlendirme sonucu belirlenen 60 girişimci adayı önümüzdeki günlerde toplam 60 saat süreyle ders ve atölye çalışmalarına tabi tutulacak.