Adana ESOB Başkanı Ramazan Göger'in hükümetin esnafa sağladığı destekle ilgili "Nefes aldıracak" açıklamasının ardından üst birlik Başkanı Palandöken'in "yetersiz" açıklaması Adana esnafı arasında gündem oldu.

Aylık 1000 TL'lik hibe desteği ile 500-750 TL arasında değişen kira yardımının esnafın ancak faturasını ödemeye yeteceğini anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, “Bizim istediğimiz asgari ücret düzeyinde bir yardım yapılması idi. Şimdi bir kapı açıldı artık bundan sonra bu desteklerin devamına ve geri kalana bakacağız” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET İSTENDİ

Palandöken, pakete ilişkin yaptığı açıklamalarda mart ayından bu yana hiç kepenk açmayan esnafın da olduğuna işaret ederek, bu konuda daha fazla taleplerinin olduğunu aktardı. Hibe olmasının bir miktar sevindirici olmasına rağmen asıl sıkıntının kredi vadelerinde yaşandığını kaydeden Palandöken, şöyle devam etti: “Bizim talebimiz asgari ücret düzeyinde bir destek talebimiz vardı. Bunun yanında verilen kredilerin süresinin uzatılmasını talep ediyoruz. 9 aydır kapısını açamayan esnaf var. Bunlar gerçekten zor durumda.  750 ila 500 TL'lik kira desteği ile 1000 TL'lik hibe desteği esnafın elektriğini suyunu ancak karşılayacak. Dolayısıyla bir kapı açıldı iyi ama önümüzdeki dönemde kredilerin ötelenmesi ile ilgili bir gelişme olursa esnafı destekler. Pandeminin ucu açık ne zaman biteceği biteceği belli değil.”