Adana, Mersin, Hatay ve Kahramanmaraş’ın oluşturduğu Doğu Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren MÜSİAD üyesi şirketlerdeki genç iş insanlarının katıldığı etkinlik onlarca sektör temsilcisini bir araya getirdi. Genç MÜSİAD Adana’nın ev sahipliğinde Anemon Otel’de gerçekleştirilen etkinlikte firma sunumlarının yanı sıra ikili iş görüşmeleri (B2B) yapıldı.  Genç MÜSİAD Adana Başkanı Emrah Dinç, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında, Doğu Akdeniz Bölgesi’nin Türkiye’de üretimin yeni üssü olduğuna vurdu yaparak, “Kendi aramızda artıracağımız ticaretin ekonomimize olumlu etkilerini hep birlikte göreceğiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliği önemsiyorum” dedi.

GÜÇBİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDAYIZ  

Yerelden ziyade bölgesel kalkınma modellerinin her geçen gün önem kazandığını belirten Başkan Dinç, “O yüzden birbirimizle daha sık bir araya gelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle biz gençler dinamizmimizi ve heyecanımızı bir olmaya birlikte olmaya harcamalıyız. Bugün aramızda Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayan 4 şehri var. Yaklaşık 6 milyon nüfusa sahip bu 4 şehrimiz, Türkiye’nin yeni üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Mersin’de turizm, Adana’da petrokimya, Hatay’da dış ticaret, Kahramanmaraş’ta tekstil gibi lokomotif sektörlerdeki gelişmeler, Türkiye’yi 10 büyük ekonomiye sahip ülke statüsüne taşımada önemli rol oynayacak diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından firma sunumları ve ikili görüşmeler yapıldı. Genç MÜSİAD Hatay Başkanı Fatih Kemal Arslan, Kahramanmaraş Başkanı Fatih Aygün ve Mersin Başkan Yardımcısı Mustafa Işık hazır bulunduğu 3T etkinliği sonrası genç iş insanları gala yemeğinde bir araya geldi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin genç yöneticileri kendi aralarında geliştirecekleri ticaret ve projeleri konuşma imkanı buldu.