Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, temel gıda maddelerinde yapılan KDV indiriminin, gıda enflasyonunun tüketiciler üzerindeki yükünün azaltılması konusunda önemli düzenleme olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, temel gıda maddelerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesiyle ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

14 Şubat 2022 itibarı ile yürürlüğe giren düzenleme hem esnaf hem de vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, temel gıda maddelerinde uygulanan KDV indiriminin esnafı da vatandaşı da rahatlatacak bir karar olduğunu söyledi.

KDV oranındaki indirimin temel gıda maddelerinin raf fiyatlarına olumlu yansıyacağına işaret eden Başkan Niyazi Göger, “Döviz kurunda yapılan spekülasyonlar neticesinde özellikle temel gıda maddelerinin raf fiyatlarında olağanüstü bir artış yaşandı. Temel gıda maddelerinde her gün artan fiyatlar, döviz kuruna yapılan müdahaleyle frenlendi. KDV oranındaki indirim de fiyatlarda düşme eğilimini başlatacaktır” dedi.

Başkan Niyazi Göger, “Esnafımız uzun süredir temel gıda maddelerinde KDV indirimini bekliyordu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın "KDV Sistemini Sadeleştirme Programı'mı kapsamında açıkladığı temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi gıda enflasyonunun tüketiciler üzerinde oluşturduğu yükün azaltılması konusunda çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca toptan ve perakende satışlardaki KDV oranının eşitlenmesi de esnafımızın üzerindeki vergi yükünü düşecektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Niyazi Göger, temel gıda maddelerinde olduğu gibi temizlik maddelerinde de KDV’nin 1’e indirilmesinin enflasyonla mücadelede önemli bir adım olacağına inandığını sözlerine ekledi.