Çağ Üniversitesi, Adana Sanayi Odası (ADASO), TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle ‘Liderliğin ve Girişimciliğin Altın Kodları’ başlığı altında eğitim programı düzenleniyor. Çağ Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ADASO’da verilecek eğitim programı 16 ve 17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Eğitim programından sınırlı sayıda katılımcı yararlanabilecek. İki günlük programa tam katılım sağlayan girişimci/yönetici ve girişimci/yönetici adaylarına Çağ Üniversitesi’nde sertifika verilecek.

CESARET VERECEK

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, gelişmiş ülkelerin en değerli kaynakları arasında girişimci ve lider sayılarının göz önüne alındığını belirterek, “TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’nun talebi doğrultusunda bu aktiviteyi gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılına iddialı hedefler koyan Türkiye, bu yöndeki eksikliğini hızla gidermek zorunda. Üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaya eğitim programlarımızla bu sürece katkı koymaya çalışıyoruz” dedi. TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden de bütün çabalarının bölgede kadın girişimci sayısını artırmaya yönelik olduğunu belirterek, “Çağ Üniversitesi’nin çok değerli öğretim üyelerinden edineceğimiz bilgiler bakış açımızı değiştirecek, bizleri cesaretlendirecek. Çok güzel bir program hazırlandı. Arzumuz eğitim programından daha fazla kadın girişimcinin yararlanması yönünde” diye konuştu.

KONUKOĞLU VE MANSFIELD KONUŞACAK

Son başvuru tarihi 12 Mayıs 2014 olan sertifika programı çerçevesinde katılımcılara ADASO’da ‘Düşünme Hataları- Doğru Karar Verme Teknikleri’, ‘Girişimci Olmak, Ne Zaman?’, ‘Bir Liderin Hayat Planı’, ‘Yaşam Dengemizi Bozan Kusurlarla Başa Çıkma’, ‘Kriz Ortamında Stres Yönetimi’, ‘Duygusal ve Düşünsel Denge’, ‘Liderlik ve Etik’, ‘Liderlikte Öğrenme ve Değişime Açıklık’ konularında sunum gerçekleştirilecek. Prof Dr. Şükrü Uğuz, Prof. Dr. Ünal Ay, Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan, Yrd. Doç. Dr. Murat Koç, Yrd. Doç. Dr. Bülent Özer ve Dr. Obengül Ejder’in görev aldığı programda ‘Girişimcilik ve Liderlik Paneli’de gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Ekonomi Yazarı Refleks Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan’ın yapacağı Çağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek panel ve sertifika törenine Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türk Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield konuşmacı olarak katılacak.