Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Kadın Komitesi’nin ikinci Yönetim Kurulu Toplantısı Adana’da yapıldı. Yaklaşan oda ve borsa seçimlerinde meslek komitelerinde ve meclislerde kadınların daha fazla nasıl yer alabileceği masaya yatırılırken,  TÜRKONFED Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı, Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, İŞKAD olarak bu konuda yaptıkları lobi çalışmalarını anlattı. Av. Türkmen, kadınların komitelerde ve meclislerde yer almak için daha istekli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

TÜRKONFED Kadın Komitesi Yönetim Kurulu, yaklaşan oda ve borsa seçimlerinde kadınların meslek komitelerinde daha fazla yer alması gündemiyle Adana’da toplandı.

Toplantıda Komite Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Işın Yılmaz, kadınların varlığının oda meclislerinde yarattığı farklılığı anlatırken, Adana Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili ve İŞKAD Üyesi Sümer Şen de Adana’daki oda seçimlerinde nasıl başarıya ulaştığını katılımcılara aktardı.

TÜRKONFED Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı ve İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, İŞKAD olarak oda ve borsa seçimlerinde meslek komiteleriyle meclislerde daha fazla kadının yer almasına önem verdiklerini belirterek, bu konuda yoğun bir lobi çalışması yaptıklarını söyledi.

Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası’na yaptıkları ziyaretlerde bu konuda yönetim kurulu başkanlarıyla bilgi alışverişinde bulunduklarını ve kadınlara seçimlerde pozitif ayrımcılık yapılması konusunda talepte bulunduklarını dile getiren Av. Türkmen,  başkanların bu taleplerine olumlu yaklaştıklarını bilgisini verdi.

Av. Türkmen, tüm bu çalışmalara karşın girişimci kadınların bu konuda daha istekli olmaları gerektiğinin altını çizerek, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarının bir sıçrama taşı olduğunu söyleyerek önemine vurgu yaptı. Av. Türkmen, 18 Ocak’ta Adana’da gerçekleştirecekleri “Geleceğimiz Birlikte Zirvesi” hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Koordinatörü Av. Nilhan Antitoros Tunç da, oda ve borsa seçimlerindeki adaylık süreçleri ve nasıl aday olunacağını hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya daha sonra TÜRKONFED Yönetim Kurulu da Başkan Süleyman Onatça ile birlikte katıldı.

KATILIMCILAR

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Işın Yılmaz, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’ndan Hatice Sahih, EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Koordinatörü Av. Nilhan Antitoros Tunç, SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurlu, BPW Yönetim Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Sümer Şen, Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Duygu Sezginer, Denizli Soroptimist Kulübü Başkanı Filiz Özkan, Moda Tasarımcısı Elif Koyuncu, İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Köni, İŞKAD üyeleri Hülya Kurtuluş, Semire Nafile, Emine Varmış, Sıdıka Uğurlugüngör, DOHAYKO Genel Sekreteri ve İŞKAD Üyesi Nesrin Çıtırık.