Endüstri Mühendisi  Merve Can, ‘Lojistik Köy Projesi’nin ulusal ve uluslar arasında taşımacı ve müşterinin tüm gereksinimlerini karşılayacak bir proje olduğunu kaydetti.
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Adana Şubesi’nin verdiği yemekte iş adamlarına ‘Lojistik Köy’ hakkında  bilgi veren Merve Can, sistemin Avrupa da uzun yıllardan beri kullanıldığını belirtti. ‘Lojistik Köy’ ün içerisinde ulusal ve uluslararası taşımacılık, lojistik ve eşyanın dağıtımı ile ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işletmeciler tarafından gerçekleştirildiği belirli bir alan olduğunu hatırlatan Can, “Lojistik Köyler, taşımacılık, depolama, elleçleme, konsolidasyon, ayrıştırma, gümrükleme, ithalat ve ihracat,transit işlemler,alt yapı,sigorta ve bankacılık danışmanlık hizmetleri veriyor. Türkiye de çok modlu taşımacılığın arttırılması, organizasyon eksikliğinin giderilmesi ve ihracat hedeflerinin geliştirilmesinde yararlıdır” dedi.
TCDD’ nın projelendirdiği 11 Lojistik Köyün faaliyete hazır olduğunu ve 2. Etap çalışmaların devam ettiğini söyleyen Can,’’ Özel sektör ve kamu ortaklığında,Türkiye’nin değişik bölgelerinde Lojistik Köy projeleri devam etmektedir “ dedi. Üretim kapasitesinin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını belirten Can,”Kara, deniz, demiryolu ve hava ulaşımı çok önem arz etmektedir’’ şeklinde konuştu. Yemekli seminere iş adamlarını yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, değişik siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse’ de,  katılımcıları aydınlatan Endüstri Mühendisi  Merve Can’a teşekkür etti.