Kanal A Televizyonu’nda Murat Berhun’un hazırlayıp sunduğu ‘Kentin Yüzü’ adlı programa konuk olan Çalışkan, ASKON olarak çalışmalarını anlatarak hedefleri hakkında bilgi verdi.
İşsizliğin ortadan kaldırılabilmesi için işadamlarının yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, bunun için de işadamlarının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.
“Herkes kendi üzerine düşen görevi yapsa tüm sıkıntılar kalkar” diyen Recep Çalışkan, Adana ile ilgili bazı önemli konulara da değindi. Yeni valilik civarında bulunan demir köprünün yıllardır yağmur yağdığında su baskınına uğradığı ve arabaların geçemediği, insanların eziyete uğradığı durumun ortak akıl ve ortak başarı hizmeti veren yöneticilere hiç yakışmadığını ifade etti.
Sabancı Merkez Camisi'nin otoparkının tam olarak Adanalının istediği gibi olmadığını söyleyen Çalışkan, "Yağmur yağdığında otopark içerisinin su bastığı ortadadır. Sabancı Merkez Camisini yurt içinden ve yurt dışından insanlar ziyaret etmektedir. Yağmur yağdığında su baskınına uğrayan otopark yerine yöremize uygun alışveriş mağazalarının olması Adanalının hoşuna gidecektir” diye konuştu.
Adana ve Mersin arasında yeni yapılacak olan hava limanı konusuna da değinen Recep Çalışkan bu çalışmanın Adana ve Mersin için güzel olacağını dile getirdi.
Okullarda yeni uygulamayla faaliyete geçecek olan serbest kıyafet uygulamasını, “Kesinlikle birilerinin cebine para girme düşüncesi” olarak niteleyen Çalışkan, şöyle konuştu:
"Şuan okullarımızın önünde yabancı şahıslar için, kıyafetleri sivil olduğu için emniyet güçlerimiz tedbir alıyorlar. Ama öğrencilerimiz de yeni uygulamayla sivil geleceği için kimin öğrenci kimin kötü niyetli olduğu seçilemez. Bu yeni uygulama ile parası olan marka giyeceği için ister istemez aileler arasında markalaşma tartışması çıkacaktır.”
Düşünceleri ile kimseyi kötüleme niyetinde olmadıklarını ifade eden Çalışkan “Niyetimiz, Adanamız ve ülkemiz için bazı önemli konuları dile getirmektir” diye konuştu.