ATO Yönetim Kurulu, Adana'nın sanayi kenti kimliğine bürünmesine büyük katkı sağlayan Sakıp Sabancı'nın, ölümünün 6. yıldönümünde sevgi, saygı, rahmet ve özlemle anıldığını bildirdi.
 10 Nisan 2004 tarihinde hayatını kaybeden Sakıp Sabancı'nın, hayatı boyunca ülkesi için çalışan ve ülkesinin içerisinde bulunduğu konu ve sorunlarda aktif rol alarak, üzerine düşen sorumlulukları fazlası ile yerine getirme başarısı gösteren bir kişi olduğuna dikkat çekilen açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi:
 “Sakıp Sabancı 71 yıllık hayatının her boyutunda, sevecenliği, yardımseverliği ve işadamlığıyla örnek bir kişilik sergilemiş, sıradışı kişiliğini yaşamının her alanına yansıtarak, kazandıklarını toplumla paylaşma konusunda örnek bir tutum sergilemiştir. Kendisi Türk sanayisine yaptığı değerli katkıların ve üniversite kurma dahil, Türkiye genelinde 52 yerde 111 kalıcı eser yaptırarak sosyal hizmete verdiği önemin yanı sıra; kültüre, sanata, eğitime ve geleneksel değerlere sahip çıkma konusunda da lider olmuştur. Adana da bu hizmetlerden pay alma bakımından Türkiye'nin en şanslı kentleri arasnda yer almıştır. Sayın Sabancı, vatandaşın evine götüreceği aştan, ibadet edeceği camiye, kültürel aktiviteleri izleyeceği mekandan, üniversite öğrencisinin kalacağı yurda, çocuklarımızın eğitim göreceği ilköğretimden, ödev hazırlamak için araştırma yapacağı kültür sitesine değin uzayıp giden, ama toplumun her kesimini kucaklayan bir ağ ördü. Beş yıl önce bugün; dünya saygın bir işadamını, Türkiye saygın ve beyefendi bir sanayicisini; Adana ise öz evladını yitirmiş olmanın hüznünün yanı sıra, Ağa'sını kaybetmiş olmanın şokunu yaşadı. Çünkü Adana, Sakıp Ağa için yatırımından, hizmetlerine kadar uzanan zincirlerin hep ilk halkası olmuştu...”
 Sakıp Sabancı'nın hayatı boyunca ülkesi için çalışan, ülkesinin içerisinde bulunduğu sorunlarda aktif rol oynayarak üzerine düşen yükümlülükleri fazlasıyla yerine getiren bir kişiliğe sahip olduğunun altı çizilen açıklamada, “Sakıp Sabancı, hayatı boyunca sadece bir sanayici, bir zengin işadamı olarak kalmamış, halkla bütünleşmiş bir isim olabilme başarısını göstermiştir. Anadolu insanı olarak, halkın dilini kullanması, mesajlarını halkın anlayacağı biçimde ortaya koyması, kavgacı değil barışçı bir görünüm sergilemesi ona gösterilen sempatiyi, sevgiyi, saygıyı kat kat artırmıştır. Adana sevdalısı Sakıp Sabancı hemşehrileri tarafından hiçbir zaman unutulmayacak, ülke sathına yayılan hizmetleriyle sonsuza kadar yaşayacaktır. Merhum Sabancı'yı rahmetle anıyor, mekanının cennet olmasını diliyoruz” denildi.