Adana Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ''Dalgaları Yöneterek Geleceği Tasarlamak'' temasıyla düzenlenen 10. Sanayi Kongresi’ne Ali Gizer başkanlığındaki yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan 15 kişilik heyetle katıldı. Türk ekonomisinin her yönüyle masaya yatırıldığı, sanayi stratejilerinin tartışıldığı kongrenin, Adana’nın sanayi ve ticareti için önemli mesajlar içerdiğini ve her alanda yararlı geçtiğini belirten ATO Başkanı Gizer, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da konuşmacı olarak katıldığı organizasyonda, başarıya giden tüm yolların inovasyonda birleştiği görüşünde birleşildi. Adana olarak inovasyon anahtarını iyi tahlil edip, geleceğin yol haritasını  buna göre çizmemiz gerekiyor” dedi.
İnovasyonu, yaratıcı bir fikri katmadeğere, ardından da pazarlanabilir bir ürüne dönüştürme süreci olarak niteleyen ATO Başkanı Ali Gizer 10. Sanayi Kongresi’ne ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
“Globalleşen dünya ekonomisi, gelişen bilim ve teknolojinin de katkısıyla her geçen gün küçülüyor ve doğal olarak bir yandan pazar azalırken diğer yandan da rekabet kavramı en üst seviyeye yükseliyor. Bu tıkanıklığı giderebilmenin tek çözüm yolu da inovasyon olarak gösteriliyor. Adana’yı bu çerçevede ele aldığımızda, acilen inovasyona ağırlık vermemiz gerektiği sonucuna varıyoruz. Gerek Adana, gerekse Çukurova’nın yeraltı zenginlikleri, jeopolitik konum ve geçmişten gelen sanayi kültürümüzü inovasyonla birleştirip ülke ekonomisindeki payımızı en üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Öncelikle, kentte başlayan birliktelik fotoğrafını daha da güçlendirip, kısa süre sonra açıklanması beklenen Yeni Teşvik Yasası’nın kentimizin beklentileri doğrultusunda hayata geçirilmesini sağlamalıyız. Kentin tüm dinamiklerini bir araya getirip, kamu ve özel sektör işbirliğinin en güzel örneğini sergilemeliyiz. Yerel yönetimlerimiz, oda ve borsalarımız ile tüm kurumlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin Ankara’daki temsilcilerimiz olan milletvekillerimizle kenetlenerek Adana’nın gelecekteki stratejisini birlikte şekillendirmesi gerekmektedir. 10. Sanayi Kongresi’ni bu görüşler çerçevesinde Çukurova’nın gelecekteki vizyonunun belirlenmesi açısından bir milat olarak değerlendirmeliyiz.”