Yurt içinin yanı sıra yurt dışına yaptığı ihracatlarla adından söz ettiren, Türk ofis mobilyaları sektörünün en önemli temsilcileri arasında yer alan Bürosa, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana,  Mersin, Van, Hatay, Bodrum, Erzurum, Iğdır, Gaziantep ve Malatya’dan sonra Trabzon’da da mağaza açtı.

Trabzon’un Sancak Mahallesi,  Trabzon Caddesi’ndeki üç katlı mağaza,  toplam 1100 metrekarelik kapalı alandan oluşuyor. Yomra’da açılan mağazada, Bürosan’ın kendine özgü tasarımları daha ilk günlerden ilgi çekti.

Bürosan’ın Trabzon Bölge Müdürlüğüne ise, sektördeki deneyimi ile bilinen Emre Çaylı atandı.

Dünya markası olma hedefiyle 40 yıl önce kurulan Bürosan’ın hem yurtiçi hem de yurtdışında markalaştığını belirten Bürosan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilme, ihracat odaklı çalışmalarla pazarda önemli bir noktaya vardıklarını söyledi.

2011 yılında yüzde 53 gibi yüksek bir oranla büyüdüklerini vurgulayan Dilme, doğru zamanda doğru yatırımlarla aynı büyüme hızını sündürdüklerini ifade etti.

Mağazalaşma çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Dilme,  “Bürosan’ın en büyük özelliklerinden biri, geniş ürün yelpazesine sahip olması ve kendine özgü tasarımlardır” dedi.

Ar-Ge’ye ve teknolojiye yatırım yaparak her zaman yenilikçi ve çözüm ortaklı veriler sunmak gerektiğini vurgulayan Dilme, ‘’Sektörümüzün gerektirdiği her türlü teknolojiye sahibiz. Ürünlerimizde kaliteyi, konforu ve sağlamlığı ön planda tutuyoruz. Birçok bakanlık, üniversite, hastane ve devlet kurumunun yüzde 90’ı bizim müşteri portföyümüzde’’ diye konuştu.

Dilme, bunların yanı sıra,  İncirlik Amerikan Hava Üssü ve İtalya Aviano Hava Üssü mobilya ihtiyaçlarını da karşıladıklarını,  Bulgaristan, Romanya ve Irak ağırlıklı ihracatlarının sürdüğünü kaydetti.

 

“2012’de de büyüme sürüyor’’

 

Yurtdışında Ukrayna ve Rusya pazarlarına ağırlık verdiklerini ifade eden Murat Dilme, ABD, Irak, Bulgaristan, Yunanistan, Almanya ve Azerbaycan ile de çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

 Erbil’de açtıkları kendi mağazalarının da faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Dilme, şu açıklamalarda bulundu:

“Yurtdışında hem ihracat hem distribütörlük hem de kendi mağazalarımız şeklinde üç koldan çalışıyoruz. Ana pazarlarımız NATO üyesi ülkeler, Birleşmiş Milletler (BM) ve Amerikan üsleri. Birçok Amerikan üssünün mobilya ihtiyacını karşıladık.”

 

Dilme, geçen yıl yüzde 53 oranında büyüdüklerini, bu yıl da hız kesmediklerini vurguladı.

Bürosan’ın, Türk ofis mobilyaları sektöründeki itibarını kaliteye ve müşteride oluşturduğu güvene bağlayan Dilme, şöyle devam etti:

“Bürosan, cesur yatırımlar ve mevcut standartların üzerindeki, ürün ve hizmet kalitesi anlayışıyla küresel pazarda hak ettiği yeri aldı. Bürosan dünyada yaşanan birçok küresel çalkantıya ve ekonomik daralmaya rağmen yurtiçinde ve yurtdışında önemli ve cesur adımlar atarak, birçok büyük projenin mimarı oldu. Bu sayede Bürosan, ülke ekonomisinin önemli dinamiklerinden biri olmuş ve birçok firmaya örnek teşkil etmiştir.”

 

Bürosan’ın başarısındaki bir başka unsur ise satış sonrası hizmet olduğunu anlatan Dilme, “Biz ürünümüzün her zaman arkasındayız. Satış sonrası hizmet bizim için satıştan da önemli. Kalitemizi müşteri memnuniyeti ile taçlandırarak bugünlere geldik. Bu çizgimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz” dedi.