Adanahabermerkezi.com

Varlık fonu tarafından Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım AŞ ( yüzde 51) ve İtalyan Sisal S.p.A’ya (yüzde 49) satılarak özelleştirilen halkın umudu Milli Piyango’da bu aybaşında değişen sistemle birlikte Milli Piyango esnafı da adeta boş çekti.

MİLLİ PİYANGO ESNAFI ARTIK "UMUT DAĞITAMAZ" DURUMDA

 Adanahabermerkezi.com editörüne konuşan Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, Adana’da yaklaşık 150 gezici bayi,  9,72 olan kar marjının yüzde 4,25’e çekilmesiyle büyük sıkıntıya girdiğini söyledi. Bayinin, bin liralık satış yapması durumunda bile ancak 42 lira 50 kuruş para kazanabildiğini belirten Karakuş, “Bir bayi 40 lira ile ne yapabilir? Şu anda 60 kadar gezici esnafımız bu sıkıntılar yüzünden Milli Piyango bayiliğini iptal etti. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi büyük kentlerde dahil olmak üzere Türkiye genelinde gezici Milli piyango esnafı yarı yarıya azaldı.” diye konuştu.

“YASAL HAKLARIMIZ İÇİN DAVA AÇTIK”

Bayilerinin farklı iş arayışına girdiğini ancak bulamadığını da kaydeden Karakuş, sözlerini şöyle tamamladı;
“Bayilikten ayrılan üyelerimiz iş bulamıyor, mevcut bayilerimiz büyük sıkıntı içinde. Kar marjının azalmasının yanı sıra şans oyunlarının ücreti arttı.  Parayı peşin yatırıyorsunuz. Karınızı vermek için yine bekliyorsunuz. Biz en azından önceki haklarımıza dönme peşindeyiz. Kar marjının artırılması ve yasal haklarımız için Ankara’da dava açtık. Sonucun lehimize olacağını düşünüyorum”