Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, emeklilerin yıllarca devlete prim ödediğine işaret ederek, bugün verilen maaş artışlarının ‘bir lütufmuş’ gibi sunulmasını eleştirdi.

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, memur ve emekliye verilen zam oranlarına tepki gösterdi. Başkan Karış, artan yoksulluğa rağmen çalışanların ve emeklilerin hak ettiği ücret artışını alamadığını söyledi.

Başkan Karış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Memur ve emeklilere verilen ücret artışları enflasyonun altında kaldı. Çünkü TÜİK’in açıkladığı rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Vatandaşımızın alım gücü düştü. Her gün her ürüne yeni zamlar gelirken; memur ve emeklimize yüzde 30’luk artış reva görüldü. Üstelik bir de bu zamlar müjde gibi açıklandı. Emeklilerimize verilen maaşlar bir lütuf değildir. Hayatları boyunca çalışmış, devletine primini ödemiş, vergisini vermiş insanımız en iyisini hak ediyor. Bu iktidar döneminde nefes alabilecekleri bir maaşı da yaşamı da alamayacağını hepimiz biliyoruz. Yeni şeyleri ancak geçmişten ilham alarak geleceği inşa edecek olanlar söyleyebilirler”