MURAT BARHUN - SON NOKTA GAZETESİ
Etin fiyatının artması Türkiye Kasaplar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur’un tepkisine neden oldu. Etteki son artışları, hükümetin besicilere önem vermemesine ve yem fiyatlarının pahalanmasına bağlayan Yağmur, fiyatların bu şekilde seyretmesi durumunda kemiksiz etin fiyatının yılsonunda 50 lirayı bulabileceğini öne sürdü.

ET FİYATI KONTROL EDİLMELİ

45 gün önce etin kilosunun kemikli 20, kemiksiz 25 lira olduğunu anımsatan Yağmur, “ Bugün için kesim 20 lira oldu. Kemiksiz etin kilosu ise 30 lira oldu. Bunun piyasaya yansıması kemiksiz ette 35 lirayı bulabilir. Yılbaşına kadar hükümetin müdahalede bulunmaması halinde kemiksiz etin fiyatı 50 lirayı bulabilir” diye konuştu.

Adana’da besiciliğin kalmadığını iddia eden Kasaplar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, “Çiftçi desteklenmiyor. Mazot aldı başını gidiyor. Yemin kilosu aynı şekilde bir lira 50 kuruş, bir lira 60 kuruş seviyelerinde.   Besici koyun besleyemez büyükbaş besleyemez durumda. Bu olumsuzluk tüketiciye yansıyacak. Vatandaş alım gücü kalmadığı için zaten et alamıyordu şimdi et almak için daha da büyük mücadele vermek durumunda kalacak” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET DURUMA EL ATMALI

Hükümetin duruma el atması gerektiğini belirten Yağmur sözlerini şöyle tamamladı;

“Hükümet mevcut durumun düzeltilmesi için duruma el atmalı. Bunun için hükümetin büyükbaş ve küçükbaşı ithal etmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye’de yeteri kadar koyun da yok büyükbaşta yok. Önümüzde Kurban bayramı var. Kurban bayramında zorlanacağız.  Kurbanlık koyunda büyük tehlike var. Kurban bayramı öncesi kurbanlık alanlar ya bulamayacak ya da yüksek fiyata kurbanlık alacak. Bu durumun düzeltilmesi için yetkililerin şimdiden müdahale etmesi gerekiyor”