Kongre sonrasında ilk toplantısını gerçekleştirilen yönetim, Hamdi Karanfil’i yeniden ‘dernek başkanlığı’na getirdi. Aycan Aktürk’ün de ‘genel sekreterlik’ görevini üstlendiği yönetim, yeni dönemdeki yol haritasını da çizdi.

 

“ÖNCELİKLİ HEDEF TESİS VE DERNEK BİNASI”

Başkanlıkta 3. dönemine giren Hamdi Karanfil, 1996 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana üyesi sayısını arttırdığını anlattı. Öncelikli hedeflerinin Fenerbahçe’ye ve Türk sporuna yeni sporcular kazandırma noktasında tesisleşme çalışmalarına hız verip, derneğe de yeni bir hizmet binası kazandırmak olduğunu kaydeden Karanfil, bu kapsamda da yönetim olarak güzel şeylerin altına imza atmak istediklerini söyledi.

 

“SPORU GENÇLERE SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Akdeniz Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Aktürk’ün de genel sekreter olarak katkı sağladığı derneğin kuruluşundan bu yana sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerin içerisinde yer aldığını dile getiren Karanfil, bu faaliyetlerle gençleri topluma kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti. Karanfil, “1907 adında bir basketbol kulübümüz var. Bugüne kadar yaklaşık 750 lisanslı sporcu yetiştirdik. Bu şekilde sporu gençlere sevdirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“TAŞ ATAN ÇOCUKLARI BASKETBOLA KAZANDIRDIK”

Bugüne kadar sportif alanda olduğu gibi birçok sosyal sorumluluk projesinde de bizzat yer alarak, önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Karanfil, Adana Valiliği’nce yürütülen; ‘Sevgiye Uzanan Eller Projesi’ne dikkat çekti. Karanfil, proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ndan göç eden ailelerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki çocukları da basketbol takımlarına dahil ederek, onlara sahip çıktıklarını ifade etti.

 

“SPOR SEVGİ VE KARDEŞLİKTİR”
Bunun yanında geleneksel hale getirdikleri; ‘Uçurtma Şenliği’nin 15.’sini 2013 yılı Mayıs ayında gerçekleştireceklerinin bilgisini de veren Hamdi Karanfil, geçtiğimiz yıl organize edilen şenliğe ise yaklaşık 3 bin kişinin katıldığını hatırlattı. Karanfil, “Bu şenliğe sadece Fenerbahçeliler katılmıyor. Renk ya da takım ayrımı yapmıyoruz. Her takımın formasını giyen bu şenliklere katılabiliyor. Çünkü spor, sevgi, kardeşlik, dostluk ve barıştır” dedi.

 

“ADANA’YA HİZMET EDEBİLMENİN ÇABASINDAYIZ”

Her ne kadar Fenerbahçeli olmalarına rağmen, tüm Adana’ya hizmet etme çaba ve gayreti içinde olduklarını vurgulayan Karanfil, Türk sporunun bu düşünceye, anlayışa daha fazla ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi. Karanfil, yeni dönemde Adana Fenerbahçeliler Derneği’nin ikinci başkanlığını Mümtaz Yurdaer’in üstleneceğini, Akdeniz Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Aktürk’ün de ‘genel sekreterlik’ görevini üstlendiği bilgisini de verdi. Aktürk’ün aynı zamanda da basınla ilişkilerden sorumlu olduğu yönetimde; Kamer Acer, Fikret Büyükakar ve Adnan Kemali Ünal üye, İzzet İşçi de sayman olarak görev aldı.