5 yıllık döneminde yapılanlarla önümüzdeki dönem yapacaklarını anlattığı basın toplantısına gazeteci ayrımı yaparak, çok sayıdaki basın mensubuna sansür uygulayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, aynı gün Hasenan Aşireti Federasyon Genel Başkanı Şeyhmus Altundağ’ı makamında ağırladı.

Büyükşehir'de Flaş Gelişme! Ergül Halisçelik İzmir'e Mi Gidiyor? Büyükşehir'de Flaş Gelişme! Ergül Halisçelik İzmir'e Mi Gidiyor?

ATATÜRK, LAİKLİĞE VURGU YAPMIŞTI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  Menemen Olayı, Şeyh Sait Ayaklanması gibi şeriattan yana ayaklanmalar sonucu, 'Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz. Türkiye Cumhuriyeti her alanda doğru yolu gösterecek, uyaracak güçtedir. Biz uygarlığın bilim ve fenninden güç alıyoruz ve ona göre yürüyoruz. Başka bir şey tanımayız' diyerek 30 Kasım 1925'te çıkarılan yasayla tekkeler ve zaviyeler kapatılmıştı.

LAİKLİK VE CUMHURİYET

Aradan geçen yaklaşık 100 yıl sonra Başkan Zeydan Karalar’ın Atatürk’ün laikliğe vurgu yapıp, aşiret gibi oluşumlara tavrını koyarken bir aşiret liderini makamında ağırlaması tepki çekti.

Başkan Karalar sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

“Hasenan Aşireti Federasyon Genel Başkanı Şeyhmus Altundağ ile Genel Başkan Başdanışmanı, haber spikeri ve siyaset bilimci Veysi Dede'yi Belediyemizde ağırladık.

Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederim.”

Başkan Zeydan Karalar’ın halkın haber alma özgürlüğünü yok sayarak çok sayıdaki gazetecilere sansür uygularken, bir aşiret liderini makamında ağırlaması Cumhuriyetten yana tavır alan vatandaşın tepkisini çekti.